Κόσμος|14.04.2020 15:05

Κορονοϊός στο Θέατρο Μπολσόι: 34 κρούσματα μετά από σόου σε άδειο θέατρο

Newsroom

Το περίφημο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας «χτυπήθηκε» από τον νέο κορονοϊό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail. Μετά τη ζωντανή εμφάνιση των χορευτών σε ένα άδειο θέατρο για τις ανάγκες τηλεοπτικής προβολής ανακοινώθηκαν 34 κρούσματα - τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε lockdown και μετράει πάνω από 21.000 κρούσματα και 170 θανάτους.

Ο Γενικός Διεθυντής του Θεάτρου Μπολσόι Vladimir Urin αποκάλυψε στο TASS ότι 34 άτομα που βοήθησαν στην οργάνωση του τηλεοπτικού κονσέρτου με τίτλο «We are together» βρέθηκαν θετικοί στο τεστ για τον Covid-19. Εκατοντάδες άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την παραγωγή του εν λόγω event έκαναν το τεστ πριν τη διεξαγωγή του. Οι 34 ήταν ασυμπτωματικοί και μπήκαν σε καραντίνα. Κανείς από αυτούς δεν συμμετείχε στο σόου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Vladimir Urin.

Ήταν ένα τηλεοπτικό σόου σε ένα θέατρο χωρίς θεατές, αφιερωμένο στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο χορευτής Sergei Polunin δήλωσε ότι νιώθει όμορφα που χόρεψε για τους νοσηλευτές και τη μάχη που δίνουν, όμως ήταν πολύ περίεργο το συναίσθημα να βλέπει ένα άδειο θέατρο. 

πηγή Daily Mail
πηγή Daily Mail
πηγή Daily Mail

Το δημοφιλές σε όλο τον κόσμο κρατικό Θέατρο Μπολσόι είχε ανακοινώσει ότι αναστέλλει όλες του τις παραστάσεις εξαιτίας των κινδύνων που δημιουργεί ο κορονοϊός. «Αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση, την οποία αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά» είχε δηλώσει ο γενικός διευθυντής του «Μπολσόι» τον περασμένο Μάρτιο.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Urin είχε υπολογίσει ότι το... κλείστο λόγω κορονοϊού Θέατρο Μπολσόι χάνει καθημερινώς 114.000 δολάρια, με αποτέλεσμα να θεωρείται αβέβαιη η βιωσιμότητά του αν το lockdown φτάσει μέχρι τον Σεπτέμβριο

ΚορονοϊόςΜπολσόικαραντίναΡωσία