ΟΗΕ: «Μια επικίνδυνη επιδημία παραπληροφόρησης» καταγγέλλει ο Αντόνιο Γκουτέρες
NewsroomΗ πανδημία του κορονοϊού Covid-19 προκαλεί μια «επικίνδυνη επιδημία παραπληροφόρησης», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε ένα βίντεο, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις χωρών ή μέσων ενημέρωσης.
Ενώ η στιγμή πρέπει να είναι για «επιστήμη και αλληλεγγύη», «επιβλαβείς» αποκαλούμενες ιατρικές συμβουλές και «ψέματα εξαπλώνονται», «θεωρίες συνωμοσίας μολύνουν το διαδίκτυο» και «το μίσος γίνεται ιογενές (viral), στιγματίζοντας και δυσφημίζοντας ανθρώπους, ομάδες», καταδίκασε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.
«Ο κόσμος πρέπει επίσης να ενωθεί ενάντια σε αυτήν την ασθένεια», ζήτησε, κρίνοντας ότι «το εμβόλιο είναι η εμπιστοσύνη» και ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στην επιστήμη.
Και να «χαιρετίσω τους δημοσιογράφους και εκείνους που επαληθεύουν τα γεγονότα στο βουνό των παραπλανητικών ιστοριών και δημοσιευμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Οι μεγάλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης «πρέπει να κάνουν περισσότερα για να εξαλείψουν το μίσος και τους επιβλαβείς ισχυρισμούς για την Covid-19», είπε.
«Μαζί, ας απορρίψουμε τα ψέματα και τις ανοησίες» προκειμένου να «χτίσουμε έναν υγιέστερο, πιο δίκαιο, και ανθεκτικό κόσμο», τόνισε ο Γκουτέρες.
- Νεκρός στο γραφείο του ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
- Συναγερμός για την «καυτή» Τετάρτη: 43άρια με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς και υποχρεωτικό stop σε εργασίες
- Νέο βίντεο από τη σύγκρουση των πλοίων στη Σούδα: Τα ερωτήματα και η ΕΔΕ
- «Στοπ» στο delivery και τις υπαίθριες εργασίες την Τετάρτη λόγω καύσωνα - Τι ώρες ισχύει η απαγόρευση