Σεντένο: Δεν αποκλείεται η χρήση ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της κρίσης
NewsroomΗ έκδοση κοινού χρέους είναι μια πιθανή απάντηση της ευρωζώνης στην έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον κορονοϊό, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera που δημοσιεύεται την Τετάρτη 15/4.
«Όχι απαραίτητα, αλλά δεν το αποκλείω. Υπάρχει μια πρόταση να χρησιμοποιηθεί ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και μία να εκδοθεί κοινό χρέος. Και η μία δεν αποκλείει την άλλη», ανέφερε ο Σεντένο ερωτηθείς εάν μπορούν να εκδοθούν ευρωομόλογα για να χρηματοδοτηθεί η ευρωπαϊκή ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Σεντένο δήλωσε ότι αυτό το μέρος των κεφαλαίων που χρειάζονται τα κράτη - μέλη για να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους πρέπει να είναι διαθέσιμα έως τα τέλη της άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιριού και ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 πριν περάσουν δύο χρόνια.
- Γιατί ο Λίβανος απειλεί την επιθυμία του Τραμπ να βρει διέξοδο από τον πόλεμο με το Ιράν
- Ο Ντίλιαν δείχνει ξανά προς το Μαξίμου για τις υποκλοπές - Οι αιχμές κατά Φλωρίδη και ΕΥΠ
- Μαζί τα τρώμε: Πόσα χρήματα από τον μισθό τους δίνουν οι Έλληνες σε φόρους - Τι συμβαίνει στην ΕΕ
- Σκουπιδότοπος το Έβερεστ: Σκηνές, φιάλες οξυγόνου και περιττώματα - Εικόνες σοκ από το ψηλότερο καμπ του κόσμου