Κόσμος|15.04.2020 18:30

Αγοράκι στη Ρωσία κλαίει όταν το βάζουν σε κάψουλα μεταφοράς με ασθενοφόρο

Θανάσης Αυγερινός

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν δυο βίντεο από την Ρωσία, τα οποία προβάλλονται προκειμένου οι οικογένειες να μην αφήνουν τα παιδιά να κάνουν βόλτα ανεξέλεγκτα. Ενα βίντεο που ουσιαστικά προτρέπει τους γονείς να μην επιτρέπουν στα παιδιά να αγγίζουν αντικείμενα που δεν γνωρίζουν εάν είναι μολυσμένα και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

Στο πρώτο βίντεο, ένα 6χρονο αγοράκι μεταβαίνει με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο για εξετάσεις, κλαίει και οδύρεται, βγαίνοντας από το σπίτι, αλλά τελικά το υποχρεώνουν να μπει στην ειδική κάψουλα μεταφοράς. Στο βίντεο φαίνεται πως έχει πανικοβληθεί γιατί η μεταφορά του γίνεται από προσωπικό με στολές προστασίας. Η μητέρα του βρίσκεται δίπλα, καλυμμένη ολόκληρη και το παιδί δεν την αναγνωρίζει, όμως στο τέλος το καθησυχάζει και τελικά επιβιβάζεται στο ασθενοφόρο μαζί του.

Στο δεύτερο βίντεο, είναι μάλλον το ίδιο κρούσμα, όπου πλέον το βίντεο τραβά κάποια εργαζόμενη στο νοσοκομείο. Το παιδί μεταφέρεται από το ένα τμήμα σε άλλο του νοσκομείου, τμήμα,προφανώς ειδικής νοσηλείας για κορονοϊό. Παράλληλα, στο βίντεο φαίνεται το πρώτο τμήμα, από όπου αναχωρεί, να κλείνει και να μπαίνει σε καραντίνα, προφανώς γιατί είτε επιβεβαιώθηκε το κρούσμα, είτε κρίνεται κάτι τέτοιο πολύ πιθανό.

Αυξάνονται τα κρούσματα στη Ρωσία

Στη Μόσχα η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει δύσκολη. Σήμερα εφαρμόστηκαν οι κωδικοί μετακίνησης για σοβαρούς και μόνο λόγους και κατά την λειτουργία του μέτρου παρατηρήθηκαν ουρές στις εισόδους της ρωσικής πρωτεύουσας αλλά και στο μετρό, χωρίς μάλιστα στο τελευταίο να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας

Την ίδια ώρα ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η Ρωσία είναι σε φάση ανόδου της πανδημίας. Τα κρούσματα πλέον φθάνουν τα 24.490, ενώ 198 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Χαρακτηριστικό της αγωνίας που υπάρχει στη χώρα είναι πως έχουν πραγματοποιηθεί εξετάσεις για κορονοϊό σε 1,5 εκατομμύριο πολίτες να έχουν εξεταστεί, με τη Ρωσία να αναδεικνύεται δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε αριθμό εξετάσεων.

Ευχάριστα νέα για τον Ρώσο «Τσιόδρα»

Ο Ρώσος «Τσιόδρας» που είναι από τους πιο γνωστούς γιατρούς της χώρας και διαθέτει και την κλινική Κομμουνάρκα έγινε γνωστό ότι μολύνθηκε από τον ιό, νίκησε την μάχη και πλέον είναι καλά στην υγεία του. Σημειώνεται ότι ήταν ο ίδιος γιατρός που είχε ξεναγήσει στις δομές καταπολέμησης του κορονοϊού τον Βλάντιμιρ Πούτιν και μάλιστα είχε ανταλλάξει και χειραψία μαζί του.

ΚορονοϊόςΡωσία