Κόσμος|13.12.2018 16:44

Ισόβια στον κανίβαλο που «βαρέθηκε να τρώει ανθρώπινη σάρκα» (vid)

Newsroom

Δύο άντρες της Νότιας Αφρικής, ηλικίας 33 και 32 ετών, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία και κανιβαλισμό. Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί πως ο ένας από τους δύο ενόχους, ο Νίνο Εμπαθά, παραδόθηκε ο ίδιος στην αστυνομία καθώς όπως ισχυρίζεται: «βαρέθηκε να τρώει άλλο ανθρώπινη σάρκα». 

Αρχικά, οι αστυνομικοί του τμήματος της πόλης Έστκουρτ έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν τους έδειξε μια σακούλα που περιείχε ένα ανθρώπινο πόδι και χέρι. Αργότερα, πήγαν σπίτι του, ανακαλύπτοντας κι άλλα ανθρώπινα μέλη. 

Σύμφωνα με το δικαστικό πόρισμα, οι δύο κανίβαλοι σκότωσαν την 24χρονη Zanele Hlatshwayo, την αποκεφάλισαν και αφαίρεσαν τα εντόσθια, τα χέρια και τα πόδια του άτυχου θύματος και τα έφαγαν για να έχουν «καλή τύχη» μέσω μιας πρακτικής παραδοσιακής ιατρικής που ακολουθείται σε αυτές τις περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Νότια Αφρική δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να διώκει τον κανιβαλισμό, αλλά ο ακρωτηριασμός ενός πτώματος και η κατοχή ανθρώπινων μελών είναι έγκλημα.

Νότια Αφρικήισόβιακανίβαλος