Κόσμος|22.04.2020 11:22

ΗΠΑ: «Πιθανό ένα χειρότερο κύμα του κορονοϊού τον ερχόμενο χειμώνα»

Newsroom

Την άποψη ότι είναι πιθανό ένα χειρότερο, δεύτερο κύμα του κορονοϊού τον ερχόμενο χειμώνα εξέφρασε, μιλώντας στη Washington Post, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑRobert Redfield. «Υπάρχει πιθανότητα η επιθετικότητα του ιού στη χώρα μας τον επόμενο χειμώνα να είναι χειρότερη από αυτό που περνάμε τώρα. Και όταν το λέω αυτό σε άλλους, δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ. Εννοώ πως θα συμπέσει η επιδημία της γρίπης με εκείνη του κορονοϊού το ίδιο χρονικό διάστημα», σημείωσε. 

Όπως εξήγησε, αυτό θα δυσχεράνει κατά πολύ την κατάσταση αφού το εθνικό σύστημα υγείας θα πρέπει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και τα δύο. Και, μπορεί ο ιός της γρίπης να μην βρίσκεται αυτή την περίοδο σε έξαρση, όμως ήδη στις ΗΠΑ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 168 παιδιά, σύμφωνα με το Κέντρο. Σύμφωνα με τον Redfield, η ταυτόχρονη δράση γρίπης και κορονοϊού θα σήμαινε υπερκορεσμό στα νοσοκομεία, με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται. 

Όσον αφορά στην άρση του lockdown, ο Redfield δήλωσε πως οι διαδηλώσεις και οι εκκλήσεις να «ανοίξει» η οικονομία δεν βοηθούν. Μάλιστα, κάλεσε τους κρατικούς αξιωματούχους να επενδύσουν στην «επόμενη ημέρα» και πάνω σε αυτό να δουλέψουν τους επόμενους μήνες, επιμένοντας στην τήρηση αποστάσεων και στην κλιμάκωση διεξαγωγής τεστ και ιχνηλάτησης επαφών των κρουσμάτων. 

Με πληροφορίες από CNN

ΚορονοϊόςΗΠΑ