Κόσμος|23.04.2020 13:53

«Στροφή» Μέρκελ: Η Γερμανία πρέπει να συνεισφέρει πιο πολύ στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Newsroom

Αλλαγή στην έως τώρα στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, δείχνουν οι δηλώσεις της στο γερμανικό κοινοβούλιο, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία οι ηγέτες της Ε.Ε. αναμένεται να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους η Ένωση θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού.

«Η Γερμανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να συνεισφέρει περισσότερο στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα έχει ως στόχο να στηρίξει την ανάκαμψη τα επόμενα δύο χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος. 

«Οι σημερινές μας διαβουλεύσεις δεν θα έχουν στόχο να καθορίσουν λεπτομέρειες ή τον βαθμό στον οποίο θα ληφθούν οι αποφάσεις, αλλά ένα πράγμα είναι ήδη σαφές: ακολουθώντας το πνεύμα αλληλεγγύης, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι - για μία περιορισμένη χρονική περίοδο - να προχωρήσουμε σε πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.», συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters

Όσον αφορά στην εξέλιξη του κορονοϊού στη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως η χώρα βρίσκεται στην αρχή και όχι στο τέλος. «Δεν βιώνουμε την τελική φάση της πανδημίας, αλλά το ξεκίνημα», ανέφερε. «Έχουμε κερδίσει χρόνο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό έχει αξιοποιηθεί σωστά για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας. 

Ευρωπαϊκή ΈνωσηΆνγκελα ΜέρκελΚορονοϊός