Κόσμος|13.12.2018 20:06

Ψαράς απέκτησε «ποντίκια» και στήθος εξαιτίας ενός ατυχήματος (vid)

Newsroom

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Περουβιανός Αλεχάντρο Ράμος Μαρτίνεζ μαζί με έναν φίλο και τον γιο του, είχαν βουτήξει σε βάθος περίπου 100 μέτρων, ανοιχτά του Πίσκο, στα νότια του Περού, όταν ένα σκάφος πέρασε πάνω από το μέρος που ήταν, κόβοντας το σωληνάκι μέσω του οποίου έπαιρνε αέρα και ανέπνεε.

Ο άτυχος ψαράς έκανε το τραγικό λάθος να ανέβει πολύ γρήγορα στην επιφάνεια της θάλασσας με αποτέλεσμα να πάθει τη νόσο των δυτών. Η συγκεκριμένη νόσο οφείλεται στην δημιουργία φυσαλίδων αζώτου, κατά την ανάδυση. Αυτό συμβαίνει γιατί το άζωτο όταν βρεθεί από συνθήκες υψηλής πίεσης στον βυθό, σε συνθήκες χαμηλής πίεσης στην επιφάνεια, δεν προλαβαίνει να διαλυθεί στο αίμα του δύτη και δημιουργούνται φυσαλίδες αέρα.

Οι φυσαλίδες αυτές μπορούν και φράζουν τα μικρότερα αγγεία του οργανισμού και ανάλογα το μέρος της βλάβης και του μεγέθους αυτής εμφανίζονται και ανάλογες εικόνες. Φυσαλίδες σχηματίζονται επίσης και μέσα στους ιστούς, υπάρχουν δηλαδή και μέσα αλλά και έξω από τα αγγεία. Τα συμπτώματα είναι πολλά και διαφέρουν, αλλά τα πιο διαδεδομένα είναι τα προβλήματα στις αρθρώσεις, η φαγούρα στο δέρμα, η ναυτία, οι πονοκέφαλοι, ακόμη και η παράλυση.

Έτσι, ξαφνικά ο Αλεχάντρο Ράμος βρέθηκε με τουμπανιασμένα χέρια και στήθος, έχοντας αποκτήσει 30 κιλά παραπάνω βάρος. Μετά από μία περίοδο κατάθλιψης, όπου είχε κλειστεί σπίτι του, ζήτησε ιατρική βοήθεια από τον Miguel Alarcon, γιατρός στο νοσοκομείο του San Juan de Dios στο Pisco του Περού, αλλά έχοντας χάσει την δουλειά του και με το κόστος να είναι αρκετά ακριβό, δεν μπόρεσε να συνεχίσει την θεραπεία.

νόσος των υδάτωνκιλάψαράς