Πάνω από 190.000 οι νεκροί από κορονοϊό σε ολόκληρο τον κόσμο
NewsroomΟ αριθμός των νεκρών σε όλον τον κόσμο από τον κορονοϊό έφθασε σήμερα τις 190.989, εκ των οποίων σχεδόν τα δύο τρίτα έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη, έπειτα από την εμφάνιση του ιού στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με απολογισμό βασισμένο σε επίσημες πηγές που έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο απολογισμός βασίστηκε σε στοιχεία που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο από τις εθνικές αρχές της κάθε χώρας και από πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Συνολικά, 190.089 θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 116.221 στην Ευρώπη (1.296.248 κρούσματα), την ήπειρο που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.
Περισσότερα από 2.719.450 κρούσματα του κορονοϊού έχουν διαγνωστεί σε 193 χώρες και εδάφη από την αρχή της επιδημίας.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει καταγράψει τους περισσότερους νεκρούς --σχεδόν 49.963--, ακολουθεί η Ιταλία (25.549 νεκροί), η Ισπανία (22.524), η Γαλλία (21.856) και το Ηνωμένο Βασίλειο (18.738).
Στην Κίνα (εξαιρούνται τα εδάφη του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο) έχουν καταγραφεί επισήμως 4.632 νεκροί. Η Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσε τον πρώτο νεκρό από covid-19 στο έδαφός της.
- Τον κρατούσαν ζωντανό επί μέρες και τον εκτέλεσαν πισώπλατα με 10 σφαίρες στη Νέα Πέραμο
- Αλεξοπούλου στο OPEN: Δεν ζητάω συγγνώμη για το «τσάμπα πέθανε», απευθυνόμουν στην αντιπολίτευση
- Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το «αντίο» της Τούμπας στα αετόπουλα
- Φάκελος Έπσταϊν: Ο απρόσμενος διάλογός του με τον Νόαμ Τσόμσκι για τα ελληνικά μνημόνια