Κόσμος|13.12.2018 21:26

Με επιτυχία η δοκιμή της πρώτης τουριστικής διαστημικής πτήσης (vid)

Newsroom

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δοκιμαστική πτήση διαστημικού τουριστικού σκάφους της Virgin Galactic, το οποίο εκτοξεύτηκε από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας και έφτασε στα όρια της γήινης ατμόσφαιρας, προτού να επιστρέψει με ασφάλεια στη Γη.

Η δοκιμαστική πτήση θεωρείται o προάγγελος μιας νέας εποχής για τα εμπορικά διαστημικά ταξίδια. Η έναρξη της νέας εποχής δεν αποκλείεται να γίνει μπορεί μέσα στους επόμενους μήνες. Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, που είναι ο ιδιοκτήτης της Virgin, δήλωσε ότι έχει ως στόχο την πραγματοποίηση της πρώτης τουριστικής πτήσης στο διάστημα μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Δείτε το βίντεο από την εκτόξευση

Η εκτόξευση του αεροσκάφους που μεταφερόταν από το διαστημόπλοιο SpaceShipTwo έγινε το πρωί της Πέμπτης και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 07:00 τοπική ώρα, από την έρημο Μαχάβε. Παρόντες ήταν τόσο ο ιδιοκτήτης της Virgin όσο και εκατοντάδες θεατές. Το αεροσκάφος έφτασε σε ύψος 80 χιλιομέτρων και τότε ο Μπράνσον πανηγύρισε αυτή την επιτυχία. 

Πάνω από 600 άνθρωποι έχουν πληρώσει την Virgin για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Λεονάρντο Ντι Κάμπριο και ο Τζάστιν Μπίμπερ. Σημειώνεται ότι μία πτήση 90 λεπτών κοστίζει 250.000 δολάρια. 

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και άλλοι μεγιστάνες που σχεδιάζουν τουριστικές διαστημικές πτήσεις όπως είναι η Blue Origin του ιδρυτή του Amazon Τζεφ Μπέζος, η SpaceX του Έλον Μασκ, η Stratolaunch καθώς και η Boeing Co.

διάστημαVirgin Galactic