Κόσμος|24.04.2020 23:33

Οξφόρδη: Οι πρώτοι εθελοντές δοκιμάζουν το εμβόλιο του κορονοϊού

Newsroom

Την ώρα που τα θύματα στην Ευρώπη ξεπερνούν τις 116.000 και τα κρούσματα το ένα εκατομμύριο, τα βλέμματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας είναι στραμμένα στο Ινστιτούτο Τζένερ της Οξφόρδης. Η πρώτη δοκιμή του εμβολίου κατά του ιού δίνει ελπίδες.

Δυο εθελοντές ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ευρώπη στους οποίους έγινε η πρώτη δοκιμή εμβολίου για τον κορονοϊό.

Η Dr. Elisa Granato, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι μια από τους δύο πρώτους εθελοντές στους οποίους έγινε το εμβόλιο.

«Είμαι επιστήμονας, για αυτό ήθελα να υποστηρίξω την επιστημονική προσπάθεια όποτε μπορώ», είπε. Και πρόσθεσε πως δεδομένου πως δεν μελετά ιούς και «ένιωθα αχρείαστη αυτή την περίοδο», αποφάσισε να βοηθήσει στις έρευνες ούσα εθελοντής για το εμβόλιο. «Ένιωσα πως ήταν ένας εύκολος τρόπος να βοηθήσω, γι’ αυτό είμαι εδώ και είμαι ενθουσιασμένη», είπε.

Οι μισοί από τους αρχικούς 800 εγγεγραμμένους εθελοντές για την κλινική δοκιμή θα λάβουν το εμβόλιο Covid-19, και οι άλλοι μισοί ένα εμβόλιο που προστατεύει από τη μηνιγγίτιδα αλλά όχι τον κορονοϊό. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες θα συγκρίνουν τον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν με κορονοϊό στους επόμενους μήνες.

Δείτε το θέμα όπως μεταδόθηκε στο Open Tv, μαζί με τις υπόλοιπες εξελίξεις από το εξωτερικό δελτίο στη μάχη κατά της πανδημίας.

ΚορονοϊόςΟξφόρδηεμβόλιο