Κόσμος|13.12.2018 22:11

Δύο συλλήψεις για το γυμνό ζευγάρι στην πυραμίδα του Χέοπα

Newsroom

Ένας καμηλιέρης και μια νεαρή γυναίκα συνελήφθησαν από τις αρχές στην Αίγυπτο, επειδή διευκόλυναν την πρόσβαση σε μια πυραμίδα, σε ένα ζευγάρι το οποίο πρωταγωνιστεί σε τολμηρές φωτογραφίες. Οι επίμαχες φωτογραφίες έχουν προκαλέσει την κατακραυγή στη χώρα.

Ο Δανός φωτογράφος Αντρέας Χβιντ έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα φωτογραφίες του ιδίου ενώ είναι γυμνός, συντροφιά με μια φίλη του, τα χαρακτηριστικά της οποίας δεν διακρίνονται έπειτα από τεχνική επεξεργασία των φωτογραφικών στιγμιότυπων. Οι δυο τους βρίσκονται, όπως φαίνεται, στις πυραμίδες της Γκίζας.

«Η έρευνα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο καμηλιέρης των πυραμίδων (…), ηλικίας 54 ετών, εμπλέκεται, καθώς φέρεται να βοήθησε τους Δανούς να εισέλθουν στον χώρο τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου με αντάλλαγμα το ποσό των 4000 αιγυπτιακών λιρών (200 ευρώ)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Ακόμη μια 31χρονη γυναίκα η οποία έφερε σε επαφή το ζευγάρι με τον καμηλιέρη βρίσκεται στα χέρια των αρχών. Οι συλληφθέντες παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα. 

Πυραμίδα του Χέοπαζευγάρι