Κόσμος|13.12.2018 23:47

Στρασβούργο: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Newsroom

Νεκρός είναι ο Σερίφ Σεκάτ, ο δράστης της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, στο Στρασβούργο. Ο 29χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ. 

Νωρίτερα δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε πως το βράδυ της Πέμπτης, ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί στη συνοικία Λα Μεϊνό στο Στρασβούργο, όπου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας. Ο δημοσιογράφος είπε ότι άκουσε τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς ενώ ταυτόχρονα άκουγε και το ελικόπτερο της αστυνομίας που «χτένιζε» την περιοχή. 

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, 13 Δεκεμβρίου, σε εξέλιξη ήταν η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο του ανθρωποκυνηγητού που εξαπέλυσαν οι Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της προχθεσινής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, με τρεις νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ, εξακολουθούσε να παραμένει στο Στρασβούργο και μάλιστα κρυβόταν σε αποθήκη της συνοικίας Λα Μεϊνό, η οποία γειτνιάζει με την περιοχή όπου διέμενε. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη μετείχαν πάνω από 700 πάνοπλοι Γάλλοι αστυνομικοί. 

Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης, πάνοπλοι αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνες στη συνοικία Νεντόρφ του Στρασβούργου. Ερωτηθείς εάν η γαλλική αστυνομία έλαβε εντολή να συλλάβει τον Σεκάτ νεκρό ή ζωντανό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό είπε στο CNews: «Δεν έχει σημασία. Το καλύτερο θα ήταν να τον βρούμε όσο το δυνατόν συντομότερα». Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι ο 29χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. 

Δείτε βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση

T

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές του Παρισιού, άλλο ένα πρόσωπο του περιβάλλοντος του Σεκάτ τέθηκε υπό κράτηση το πρωί της Πέμπτης, 13 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος δεν έχει συγγενική σχέση με τον ύποπτο. Οι γονείς του και δύο από τους αδερφούς του συνελήφθησαν τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου ανέρχεται σε τρεις και των τραυματιών σε 13, ανάμεσά τους οι πέντε σοβαρά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, έπειτα από τον θάνατο ενός σοβαρά τραυματισμένου, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

«Ο απολογισμός, πάντα προσωρινός, είναι πλέον τρεις νεκροί, πέντε σοβαρά τραυματισμένοι και οκτώ ελαφρά», ανέφερε η νομαρχία του Κάτω Ρήνου σε ανακοίνωσή της. Ένας από τους πέντε σοβαρά τραυματισμένους από την επίθεση είναι εγκεφαλικά νεκρός, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος που τραυματίστηκε από σφαίρα στην βάση του κρανίου του, νοσηλεύεται σε ιδιαίτερη σοβαρή κατάσταση, ενώ όπως μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση, βρίσκεται υπό φαρμακολογικό κώμα. Οι γιατροί αποφάσισαν να παρακολουθήσουν για 24 ώρες την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του Αντόνιο Μεγκαλίτσι και στη συνέχεια να λάβουν τις όποιες αποφάσεις, γράφει ο ιταλικός Τύπος.

Σύμφωνα με τον πατέρα της αρραβωνιαστικιάς του 29χρονου Μεγκαλίτσι, η κατάστασή του είναι στάσιμη, η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά και θα είναι καθοριστικής σημασίας οι επόμενες 48 ώρες».

Στρασβούργο