Κόσμος|26.04.2020 21:12

Μιχάλης Ιγνατίου: Bάζουν... φίμωτρο στον Τραμπ οι σύμβουλοί του μετά τις «συμβουλές»

Newsroom

Οι συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ του ζήτησαν για το προσεχές τουλάχιστον χρονικό διάστημα να μην πραγματοποιήσει δημόσιες εμφανίσεις στους δημοσιογράφους μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του για ένεση ασθενών με... απολυμαντικά ως θεραπεία για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, τα 970.000 αγγίζουν τα κρούσματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ και πάνω από 54.480 είναι οι νεκροί. Η πρόβλεψη για 66.000 νεκρούς μέχρι το καλοκαίρι, σύντομα θα αλλάξει σύντομα με πληροφορίες, καθώς ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου ούτε χθες Σάββατο, αλλά ούτε την Κυριακή έγινε η ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη. Την Κυριακή, αναμένεται ο Αμερικανός πρόεδρος να γιορτάσει με τον γιο του Μπάρον τα γενέθλια της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ. Η Μελάνια Τραμπ γίνεται σήμερα 50 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση του κ. Τραμπ για την ανύπαρκτη θεραπεία με το απολυμαντικό ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και συνεργάτες του αλλά και οι επιστήμονες που τον περιβάλλουν σε αυτές τις ενημερώσεις, φέρονται να εισηγήθηκαν ότι οι ενημερώσεις πρέπει να γίνονται μόνο από τους ειδικούς και ο πρόεδρος να μην εμφανίζεται τόσο συχνά.

Οι συνεργάτες του έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η παρουσία του Αμερικανού προέδρου στις ενημερώσεις δεν τον βοηθά και έχουν εντοπίσει μια μεγάλη υποχώρηση στις δημοσκοπήσεις, επομένως του συστήνουν να μην συμμετέχει. Το αν θα ακολουθήσει τις συμβουλές του ο Ντόναλντ Τραμπ θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν και σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου «ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα αντέξει πολύ μακριά από τις κάμερες».

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε στο αγαπημένο του twitter μια ακόμη φορά για να δικαιολογήσει την απουσία του από τη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου και είπε ότι η ενημέρωση δεν αξίζει να σπαταλά τον χρόνο του ενώ γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, όπως αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζει για το θέαμα και την προβολή και κατηγόρησε τα ΜΜΕ για την απόφασή του να μην γίνει αυτή η ενημέρωση.

Πάντως μετά την δήλωσή του για το απολυμαντικό παρατηρείται μια γενικότερη αποστασιοποίηση από τον πρόεδρο και από τους μέχρι πρότινος υποστηρικτές του.

ΚορονοϊόςΝτόναλντ ΤραμπΗΠΑ