Κόσμος|29.04.2020 10:18

Γερμανία: Το 1/3 των εταιρειών αντέχει για ακόμη τρεις μήνες το πολύ στο lockdown

Newsroom

Το 29,2% των γερμανικών εταιρειών πιστεύει πως θα επιβιώσει το πολύ για τρεις μήνες, αν οι σχετικοί με τον κορονοϊό περιορισμοί παραμείνουν σε ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ 52,7% λένε πως θα επιβιώσουν το πολύ για έξι μήνες, ανακοίνωσε το γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο Ifo.

«Πρόκειται για αριθμούς που προκαλούν ανησυχία, καθώς δείχνουν πως μας περιμένει ένα κύμα χρεοκοπιών», δήλωσε για την έρευνα ο οικονομολόγος του Ifo Κλάους Βολράμπε.

Ξεπέρασαν τις 6.000 τα θύματα του κορονοϊού

Ακόμη 202 ασθενείς υπέκυψαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στον κορονοϊό στη Γερμανία, από 163 το προηγούμενο, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να ανέρχεται πλέον σε 6.115. Αυτό δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, το οποίο είναι ειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.304 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη Γερμανία να ανέρχεται σε 157.641, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, όπως έγραψε το ΑΠΕ. Και αυτός ο αριθμός είναι υψηλότερος από εκείνον που καταγραφόταν την προηγουμένη (1.144).

Πάντως, καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι Γερμανοί λοιμωξιολόγοι σε ό,τι αφορά την ελαφρά αύξηση, από 0,9 σε 1,0, που καταγράφηκε χθες Τρίτη στον επιδημιολογικό δείκτη R0 του κορονοϊού.

lockdownΓερμανίαεταιρείεςΚορονοϊός