Ρωσικές έρευνες για το «διαστημικό σαμποτάζ» στο Soyuz (vid)
NewsroomΟι ρώσοι κοσμοναύτες Σεργκέι Προκόπιεφ και Ολεγκ Κονονένκο φορώντας τις διαστημικές τους στολές, βγήκαν έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και πήγαν να επιθεωρήσουν αλλά και να επιδιορθώσουν την τρύπα που άνοιξε σε ένα σημείο του Σταθμού τον περασμένο Αύγουστο.
Από την ύπαρξη της τρύπας προκλήθηκε διαρροή αέρα με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Όμως αν και διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα ήταν σοβαρό δεν τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή του πληρώματος του σταθμού.
Υπήρξε σαμποτάζ υποστηρίζουν οι Ρώσοι
Οι Ρώσοι τονίζουν ότι υπήρξε σαμποτάζ καθώς διαπιστώθηκε ότι η τρύπα δεν προήλθε από εξωγενή παράγοντα. Παράλληλα καταγγέλουν ότι Αμερικάνοι δημιούργησαν την τρύπα καθώςένας εξ αυτών ήταν ασθενής εκείνη την περίοδο. Σύμφωνα με τη Ρωσική πλευρά οι αμερικάνοι ήθελαν να προκαλέσουν κρίση η οποία θα οδηγούσε στην εντολή επιστροφής μέρους ή όλου του πληρώματος στη Γη. Πάντως η NASA αρνείται να σχολιάσει τα πάντα.
Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι κοσμοναύτες έμειναν έξι ώρες έξω από τον Διαστημικό Σταθμό και πήραν δείγματα από το επίμαχο σημείο τα οποία θα αποσταλούν στην Γη για περαιτέρω ανάλυση. Μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης σφράγισαν την τρύπα με νέα υλικά.
Δείτε το βίντεο
- Μεγάλη φωτιά στην Οινόη Αττικής, σε πευκόφυτο δάσος: Καίει ανάμεσα στα καμένα του '21 και του '23
- Ωραιόκαστρο: Στο νοσοκομείο γυναίκα που πήδηξε από το μπαλκόνι επειδή φοβήθηκε τη φωτιά
- Ρώσοι φαρσέρ για Ντόκο: «Εμείς απλώς στείλαμε email - Λυπούμαστε για την εθνική ασφάλεια της χώρας σας»
- Γράμμα κενό η εκεχειρία στη Γάζα: Εφιάλτης με πάνω από 7.500 αγνοούμενους στα ερείπια και ένα παιδί νεκρό κάθε μέρα