Κόσμος|01.05.2020 13:42

Επεισόδια και προσαγωγές στην Κωνσταντινούπολη λόγω Πρωτομαγιάς

Μαρία Ζαχαράκη

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων λόγω κορονοϊού, η Κωνσταντινούπολη έζησε και πάλι επεισόδια σήμερα Πρωτομαγιά. Στην πλατεία Ταξίμ συνελήφθησαν 15 άτομα και στην Χαλκηδόνα της ασιατικής Κωνσταντινούπολης συνελήφθησαν άλλα 8 άτομα.

Στην πλατεία Ταξίμ η τουρκική αστυνομία επέτρεψε σε ομάδα συνδικαλιστών να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Δημοκρατίας. «Λόγω της επιδημίας στη χώρα μας έχουν ληφθεί κάποια μέτρα. Ήρθαμε για να διαδώσουμε το μήνυμα της εργατιάς. Ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των 34 εργατών που έχασαν τη ζωή τους στο Ταξίμ το 1977», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων, Μεχμέτ Μπαλίκ.

Την ίδια ώρα, στο Ταξίμ βρέθηκε και το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων της Τουρκίας DISK, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος, Αρζού Τσερκέζογλου, ο οποίος προσπάθησε να ξεκινήσει πορεία για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς παρά την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία της οργάνωσης στο Μπεσικτάς και άρχισαν να κατευθύνονται προς την πλατεία Ταξίμ, αν και η αστυνομία τους υπενθύμισε ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Η ομάδα των συνδικαλιστών συνέχισε την πορεία, ακολούθησαν διαπληκτισμοί και μικρο-συγκρούσεις με την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθούν 15 άτομα. Στη Χαλκηδόνα συνελήφθησαν 8 συνδικαλιστές, καθώς επιχείρησαν να ανοίξουν πανό.

T

Στη Χαλκηδόνα συνελήφθησαν 8 συνδικαλιστές, καθώς επιχείρησαν να ανοίξουν πανό.

Copyright: Associated Press
ΤουρκίαΠρωτομαγιά