Κόσμος|02.05.2020 09:33

Κολομβία: Κόκκινες σημαίες στις φαβέλες για την πείνα που βιώνουν λόγω κορονοϊού

Newsroom

Η καραντίνα που επιβλήθηκε και στην Κολομβία, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, φαίνεται πως έκανε τους φτωχούς κατοίκους, ακόμη φτωχότερους. Άνθρωποι που μένουν σε παραγκουπόλεις και στις πιο φτωχές συνοικίες των πόλεων, κρεμούν κόκκινες σημαίες στα σπίτια τους, για να δείξουν πως πεινούν

Εκατομμύρια Κολομβιανοί εργάζονταν σε καθεστώς μαύρης εργασίας, με αποτέλεσμα, όταν ανακοινώθηκαν τα περιοριστικά μέτρα και ο εγκλεισμός στο σπίτι έγινε υποχρεωτικός, να μην έχουν τρόπο να εξασφαλίσουν χρήματα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. «Κάνουμε δύο γεύματα την ημέρα, καμιά φορά και ένα, με τρία παιδιά. Επομένως, αυτό που χρειαζόμαστε είναι βοήθεια από την κυβέρνηση», δηλώνει κάτοικος παραγκούπολης στη Μπογκοτά, ο οποίος επίσης έχει κρεμάσει κόκκινο πανί έξω από το σπίτι του. 

Πλέον, τα κόκκινα «κουρέλια» έχουν γίνει σύμβολο στην Κολομβία, την 7η χώρα στην παγκόσμια κατάταξη με τις μεγαλύτερες ανισότητες. Αυτές οι σημαίες της πείνας σημαίνουν δύο πράγματα για τους κατοίκους στις φαβέλες: δεν έχουμε φαγητό, στείλτε μας βοήθεια. 

lockdownΚολομβίαΚορονοϊόςπείνα