Κόσμος|03.05.2020 22:28

Ρώσος σκηνοθέτης κατά Μπιλ Γκέιτς: Το 060606 και τα ανθρώπινα drone

Newsroom

Ο Νικήτα Μιχαλκόφ που θεωρείται μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της διανόησης στην Ρωσία επιτίθεται κατά του δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς αποκαλύπτοντας μία δική του θεωρία συνωμοσίας εν μέσω της πανδημίας.

Ο Γκέιτς ήταν ο πρώτος που μίλησε δημόσια για τον επερχόμενο κίνδυνο ενός ιού που θα απειλήσει την ανθρωπότητα και από τότε έχει βρεθεί στο στόχαστρο. Ο Ρώσος σκηνοθέτης  εξέφρασε μία άποψη σχετικά με τις προθέσεις του Γκέιτς.

Σύμφωνα με αυτή ο Αμερικανός μεγιστάνας επιδιώκει να εμφυτεύσει στην ανθρωπότητα ένα μικροτσίπ με το πρόσχημα του εμβολιασμού, επιδιώκοντας να ελέγξει τους ανθρώπους και τελικά να «λύσει» πολλά προβλήματα όπως τον υπερπληθυσμό, τα «πιστεύω» και τα «θέλω» των ανθρώπων.

Η ευρεσιτεχνία WO / 2020/060606

Ο Ρώσος διανοούμενος υποστηρίζει πως ο Γκέιτς έχει αφιερώσει πλέον τη ζωή του στις προσπάθειές του να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του Covid-19. Μάλιστα αναφέρει το περίφημο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Microsoft που έλαβε πρόσφατα διεθνή αναγνώριση και έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικριτών.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας WO / 2020/060606 περιγράφει ένα «σύστημα κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιεί δεδομένα δραστηριότητας σώματος» - βασικά, μια συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «εξορύξει» ορισμένα ψηφιακά νομίσματα χρησιμοποιώντας το σώμα του χρήστη του οποίου τα δεδομένα δραστηριότητας σώματος είναι επαληθευμένα», αναφέρει το αφαιρεί το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Ο Μπίλι Γκέιτς και ο Νικήτα Μιχαλκόφ στην ένθεση φωτογραφία

Τίτλος ο «δαίμονας, δαίμονας»

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας του Μιχαλκόφ και των επιστημονικών συνεργατών του στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής του «Besogon TV». Μάλιστα είχε τίτλο ο «δαίμονας δαίμονας» με το ερώτημα «Σε ποια τσέπη είναι το κράτος;».

Το επεισόδιο προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 την Παρασκευή, αλλά στη συνέχεια η εκπομπή διακόπηκε και δεν επαναλήφθηκε - κάτι που ο Μιχαλκόφ έχει πάρει για μια πράξη «λογοκρισίας». Ο Μιχαλκόφ ισχυρίζεται ότι το ίδιο το όνομα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας έχει απόκρυφο νόημα σε αυτό, κατηγορώντας τον Γκέιτς ότι πραγματικά προσπαθεί να εμφυτεύσει ανθρώπους μικροτσίπ για να τους ελέγξει και να το συνδέσει με το πιθανό πρόγραμμα εμβολιασμού του.

Η ελίτ και οι άνθρωποι drone

Ο Μιχαλκόφ στη συνέχεια συνεχίζει να διαφωνεί για το μέλλον όπου η ψηφιοποιημένη (και μικροεπεξεργασμένη) κοινωνία χωρίζεται σε δύο άνισα μέρη, δηλαδή την ελίτ και τα ανθρώπινα drone που έχουν το ρόλο του εργαλείου και είναι ελεγχόμενα.

Αναζητώντας τους παγκόσμιους «συνωμότες» του Γκέιτς, δείχνει ευθεία τον Herman Gref, τον επικεφαλής της κρατικής τράπεζας Sberbank της Ρωσίας, γνωστός υποστηρικτής της ψηφιοποίησης της κοινωνίας. Ωστόσο, η θεωρία του σκηνοθέτη δεν εξηγεί πώς αυτό το σύστημα θα λύσει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού - ή γιατί η Ρωσία θα ήθελε να ακολουθήσει το προβάδισμα του αμερικανικού επιχειρηματία.

Όπως κάθε άλλη εξωφρενική θεωρία που έγινε από μια διασημότητα, το νέο τεύχος του «Besogon TV» έγινε viral στο διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας περίπου 700.000 προβολές σε λιγότερο από μια ημέρα. Τα συμπεράσματα του Mιχαλκόφ μπορεί να είναι αρκετά παραπλανητικά και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας WO / 2020/060606 δεν συνδέεται άμεσα με τον Γκέιτς, ο οποίος τεχνικά παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft για να επικεντρωθεί στη διαχείριση του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates του και της συζύγου του.

Ο Αμερικανός δεν έχει αναφέρει ποτέ το μικροτσίπ, αλλά περιγράφει τους «αισθητήρες» σε συνδυασμό με μια «συσκευή» για την καταγραφή της δραστηριότητας του σώματος. Ένας υποτιθέμενος σκοπός μιας τέτοιας τεχνολογίας που περιγράφεται είναι να ενθαρρύνει τον υγιεινό τρόπο ζωής με τους χρήστες που έχουν κερδίσει την κρυπτογραφημένη άσκηση.

ΚορονοϊόςdroneΜπιλ ΓκέιτςΝικήτα Μιχάλκοφ