Κόσμος|04.05.2020 15:55

5 Μαΐου: Εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας

Newsroom

Αποτελεί την επίσημη γλώσσα εννέα χωρών, είναι η 4η χώρα με περισσότερους ομιλητές στον κόσμο και η 1η στο Νότιο ημισφαίριο.

Αναφερόμαστε στην πορτογαλική γλώσσα, την πέμπτη πλέον χρησιμοποιούμενη γλώσσα στο διαδίκτυο, με ολοένα μεγαλύτερη παρουσία στη σφαίρα τόσο του πολιτισμού όσο και της επιστήμης. Είναι δε, η επίσημη γλώσσα σε τρεις περιφερειακούς οργανισμούς και στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO.

Αύριο, Τρίτη (5 Μαΐου), εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πορτογάλος καλλιτέχνης Πέντρο Καμπρίτα Ρέις (Pedro Cabrita Reis) «Τα πορτογαλικά είναι μια γλώσσα που έχει αρώματα απ' όλους τους τόπους του κόσμου, που έχει τραγούδια απ' όλους τους λαούς του κόσμου»!

Γνωρίζοντας τη γλώσσα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πορτογαλικής Γλώσσας, οι Πρεσβείες της Βραζιλίας και της Πορτογαλίας, παρά την παρούσα συγκυρία της πανδημίας του κορονοϊού, εορτάζουν από κοινού την ημερομηνία αυτή, και προσκαλούν όλους τους Έλληνες πολίτες να γνωρίσουν λίγο καλύτερα την γλώσσα και τον πολιτισμό των χωρών που εκφράζονται στα πορτογαλικά.

Στοιχεία επικοινωνίας, Πρεσβεία της Βραζιλίας www.brasil.gr, https://www.facebook.com/PresveiaBrazilias/, https://www.facebook.com/EMBRATENAS, https://twitter.com/brasemb_atenas, Πρεσβεία της Πορτογαλίας, https://www.atenas.embaixadaportugal.mne.pt/pt/,https://www.facebook.com/pg/EmbaixadaPortugalAtenas/.

Επιπλέον πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στις επίσημες ιστοσελίδες της Πρεσβείας της Βραζιλίας και της Πορτογαλίας και στα κοινωνικά τους δίκτυα, αντιστοίχως.

Πορτογαλία