Κορονοϊός: Προς έγκριση στην Ιαπωνία το αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη
NewsroomΤο αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη των εργαστηρίων Gilead Sciences Inc ενδέχεται να εγκριθεί στην Ιαπωνία για την θεραπεία ασθενών COVID-19 στη χώρα, μετά τη συνεδρίαση την Πέμπτη της επιτροπής αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας, δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνόμπου Κάτο.
Η ρεμδεσιβίρη εγκρίθηκε εκτάκτως την περασμένη εβδομάδα από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την COVID-19 και η εταιρεία Gilead κατέθεσε χθες αίτημα για την έγκρισή της στην Ιαπωνία.
Ο Κάτο είπε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι εφόσον η επιτροπή αξιολόγησης δώσει το πράσινο φως, ο ίδιος σχεδιάζει να το εγκρίνει αμέσως.
«Μόλις εισαχθεί, θα θέλαμε να το χρησιμοποιήσουν όσοι υποφέρουν από σοβαρά συμπτώματα όσο το δυνατόν συντομότερα», σημείωσε ο Κάτο.
Η Ιαπωνία μετρά 579 νεκρούς και 16.000 καταγεγραμμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού. Χθες, ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα έως την 31η Μαΐου.
- Το «δικαίωμα της σιωπής» σταθερή απάντηση του «Φραπέ» - Η σχέση του με Βορίδη και Μητσοτάκη και η Porsche του γιου του
- Κωνσταντοπούλου για Ξυλούρη: Βγήκε από την αίθουσα και έλεγε «θα την σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι»
- Επελαύνει σε όλη την Ευρώπη η «σούπερ γρίπη»: Τα συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν άμεσα
- Η Λίλι Κόλινς σχολίασε στον Τζίμι Φάλον την αγάπη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «Emily In Paris»