Κόσμος|07.05.2020 13:37

Ελαττωματική η «βοήθεια» που έστειλε η Τουρκία στη Βρετανία για τον COVID-19

Newsroom

Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να εκμεταλλευτεί την πανδημία του κορονοϊού για να αναδείξει το προφίλ της διεθνώς, στέλνοντας υγειονομικό υλικό σε μια σειρά από χώρες όχι μόνο αναπτυσσόμενες αλλά και ανεπτυγμένες, μεταξύ αυτών και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκ των υστέρων ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται, η τουρκική «βοήθεια» που τόσο διαφήμισαν οι Τούρκοι έμελλε να αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις… σκάρτη.

Επικαλούμενος ως πηγή το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο βρετανικός Guardian υποστηρίζει σε δημοσίευμά του ότι οι 400.000 προστατευτικές ρόμπες ιατρών/νοσηλευτών που έστειλε η Τουρκία τον περασμένο μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο ως βοήθεια είναι…. όλες τους ελλαττωματικές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο παραμένει σε χώρο αποθήκευσης κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου με την προοπτική μάλιστα να επιστραφεί πίσω στην Τουρκία. Είναι πιθανό, δε, όπως γίνεται αντιληπτό, η επιστροφή του να συνοδευτεί και από ένα βρετανικό αίτημα προς την Τουρκία για την καταβολή… αποζημίωσης.  

ΚορονοϊόςΤουρκίαΜεγάλη Βρετανία