The Times: Το σχέδιο της Τερέζα Μέι για το Brexit «πέθανε»
NewsroomΟι περισσότεροι από τους κορυφαίους υπουργούς στην κυβέρνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θεωρούν ότι το σχέδιό της για το Brexit πέθανε και συζητούν διαφορετικές επιλογές μεταξύ των οποίων ένα δεύτερο δημοψήφισμα, γράφει η εφημερίδα The Times.
Η Μέι, η οποία δήλωσε χθες Παρασκευή ότι ελπίζει να λάβει περαιτέρω διαβεβαιώσεις για το σχέδιό της από τους ηγέτες της ΕΕ παρά το άκαρπο ταξίδι της στις Βρυξέλλες, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει αντικρουόμενα αιτήματα από τους υπουργούς της την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Μια ομάδα υπουργών, μεταξύ των οποίων ο Άμπερ Ραντ, ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, και ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, τείνουν διστακτικά προς την υποστήριξη ενός δεύτερου δημοψηφίσματος αν εξαντληθούν όλες οι άλλες επιλογές, αναφέρει.
Μια άλλη ομάδα, στην οποία ανήκουν ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ και ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ, αντιτίθεται στην ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, με τον Γκόουβ να τάσσεται υπέρ μιας στενότερης, νορβηγικού τύπου σχέση με την ΕΕ μετά το Brexit.
Άλλοι υπουργοί, στους οποίους περιλαμβάνεται ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ προτίθενται να ρισκάρουν μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Στο σχέδιο της Μέι, το οποίο συμφωνήθηκε με τους ηγέτες της ΕΕ τον περασμένο μήνα, αντιτίθενται πολλοί βουλευτές στο Συντηρητικό της Κόμμα, οι οποίοι φοβούνται ότι με αυτό η Βρετανία θα παραμείνει εγκλωβισμένη στην τροχιά της ΕΕ. Η Μέι έχει δηλώσει ότι αν απορριφθεί η συμφωνία της με την ΕΕ για το Brexit οι εναλλακτικές που υπάρχουν είναι ή να αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς μια συμφωνία που θα απάλυνε το οικονομικό σοκ ή να μην αποχωρήσει καθόλου.
- Νέος γύρος συνομιλιών για την Ουκρανία στο Μαϊάμι: «Η Ουάσιγκτον πρότεινε συνάντηση με Κίεβο και Μόσχα» αποκάλυψε ο Ζελένσκι
- Πώς δρούσε το κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία – Βασανιστήρια σε όσους δεν υπάκουαν σε εντολές
- «Έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους»: Πρώτη πτήση στο διάστημα από άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Υποψήφιος ξανά για το Hall of Fame ο Παναγιώτης Γιαννάκης – Ποιοι άλλοι προτείνονται