Νέα Υόρκη: Εξετάσεις για εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας δύο φορές την εβδομάδα
NewsroomΣε όλους τους οίκους ευγηρίας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης οι υπάλληλοι θα εξετάζονται στο εξής δύο φορές την εβδομάδα για τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19 στο πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού.
Κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε νέα μέτρα για να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι ασθενείς. Μεταξύ άλλων, απαγόρευσε στα νοσοκομεία να μεταφέρουν αυτούς τους ασθενείς σε γηροκομεία αν δεν έχουν βρεθεί αρνητικοί στον νέο κορονοϊό.
«Αυτό είναι κανόνας, όχι σύσταση», τόνισε.
Ο Κουόμο απείλησε ότι τα ιδρύματα που δεν τηρούν τους νέους κανόνες θα χάσουν την άδειά τους.
Οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό ανήλθαν το τελευταίο 24ωρο σε 207, συνεχίζουν δηλαδή να μειώνονται αφού το αμέσως προηγούμενο ήταν 226.
- Πρωτοφανής αρχαίος μαζικός τάφος στην Αθήνα: 79 άνδρες βρέθηκαν αλυσοδεμένοι και στοιχισμένοι
- Στη Σίφνο το ελληνικό FBI για τη συντριβή του ελικοπτέρου - Είχε λάβει πιστοποιητικό συντήρησης 1,5 μήνα πριν την τραγωδία
- Πένθος στον Dior: Νεκροί η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων και ο σύντροφός της μετά από τροχαίο
- «Ως Τουρκοκύπριος ένιωσα μεγάλη ντροπή»: Πρώην ευρωβουλευτής απολογείται για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού