Αίτηση χρεοκοπίας κατέθεσε η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική της Λατινικής Αμερικής
NewsroomΗ Avianca Holdings, δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Λατινική Αμερική, κατέθεσε την Κυριακή 10/5 αίτηση χρεοκοπίας, αφού δεν ανταποκρίθηκε στην καταληκτική ημερομηνία πληρωμής ενός ομολόγου, ενώ οι εκκλήσεις της προς την κυβέρνηση της Κολομβίας για τη χορήγηση βοήθειας είναι μέχρι σήμερα ανεπιτυχείς.
Αν δεν αποφύγει τη χρεοκοπία, η Avianca που έχει έδρα στην Μπογκοτά, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως που θα χρεοκοπήσει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει πλήξει δραστικά την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.
Η εν λόγω αεροπορική εταιρεία δεν έχει πραγματοποιήσει καμία προγραμματισμένη πτήση από τα τέλη Μαρτίου, ενώ η πλειονότητα των 20.000 εργαζομένων της, παρέμειναν απλήρωτοι στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. «Η Avianca αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή κρίση της 100ετους ιστορίας της» δήλωσε ο Άνκο βαν ντερ Βερφ διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.
- Γεωπολιτική δίνη σε πολλαπλά μέτωπα: Οι ελιγμοί της Ουάσιγκτον σε Ιράν και Ουκρανία ταράζουν το διεθνές σκηνικό
- Πιο συχνοί και πιο ακραίοι οι καύσωνες: Πώς η κλιματική κρίση αλλάζει οριστικά το ευρωπαϊκό καλοκαίρι - Τα στοιχεία του Climate Hub
- Δύο συλλήψεις μετά τον θάνατο της 43χρονης στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου - Έρευνα για το πως έγινε η τραγωδία
- Υπό έλεγχο η φωτιά σε ξενοδοχείο στην Ομόνοια: Στα μπαλκόνια οι ένοικοι - Ένας τραυματίας