Κόσμος|12.05.2020 11:58

Ισπανία: Από τις 15 Μαΐου σε καραντίνα δύο εβδομάδων όσοι φτάνουν από το εξωτερικό

Newsroom

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από τις 15 Μαΐου θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η διάδοση του νέου κορονοϊού.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ισπανία θα μπαίνουν σε καραντίνα και θα τους επιτρέπεται να βγαίνουν μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα και για να μεταβούν σε κέντρα υγείας, καθώς και σε περίπτωση «κατάστασης ανάγκης», όπως αναφέρεται σε διαταγή που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 12/5.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η καραντίνα θα ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ισπανία από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 24 Μαΐου, οπότε πρόκειται να λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα. Μόνο οι οδηγοί φορτηγών, τα πληρώματα αεροπλάνων και πλοίων, όσοι εργάζονται σε χώρα άλλη από αυτή στην οποία κατοικούν, και το υγειονομικό προσωπικό, που φθάνει στην Ισπανία για να εργασθεί, εξαιρούνται από τον καραντίνα.

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί χειρότερα από την πανδημία, καθώς έχει καταγράψει περισσότερους από 26.000 θανάτους και περισσότερα από 220.000 κρούσματα. Τις τελευταίες δέκα ημέρες, ωστόσο, η χώρα έχει αρχίσει να αίρει σταδιακά τους περιορισμούς. Η διαταγή για την καραντίνα μπορεί να παραταθεί μαζί με ενδεχόμενες παρατάσεις της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, καθώς μέχρι τώρα η χώρα έχει παρατείνει τους περιορισμούς τέσσερις φορές από τα μέσα Μαρτίου.

ΙσπανίαΚορονοϊόςταξιδιώτεςκαραντίνα