Κόσμος|12.05.2020 17:24

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: «Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ξεκινάμε έρευνες στη Λιβύη»

Μαρία Ζαχαράκη

Τη συνέχιση των ερευνών και γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο παρά την πανδημία επαναβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, κάνοντας μάλιστα λόγο για επέκταση των τουρκικών δραστηριοτήτων και προς τη Λιβύη, μόλις τελειώσουν οι σχετικές διαδικασίες τεμαχισμού και αδειοδότησης των θαλασσο-τεμαχίων στο πλαίσιο του τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας υποστήριξε ότι «η συμφωνία με τη Λιβύη ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την παρουσία της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Η διαδικασία της αδειοδότησης στις περιοχές δικαιοδοσίας μας συνεχίζονται. Μόλις ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσουμε σεισμικές έρευνες στην περιοχή».

Αν και ο Φατίχ Ντονμέζ παραδέχτηκε ότι αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και πως στην περίπτωση που διακοπούν για να ξεκινήσουν ξανά, τότε αυτό σημαίνει καθυστέρηση τουλάχιστον μερικών χρόνων, «εμείς συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας στις δικές μας περιοχές χωρίς να χρονοτριβούμε με βάση τις άδειες που έχουν παραχωρηθεί από την ΤΔΒΚ και την Τουρκική Δημοκρατία».

ενέργειαΛιβύηΤουρκίαΦατίχ ΝτονμέζΑνατολική Μεσόγειος