Κόσμος|12.05.2020 18:43

Σκόπια: Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για την ημερομηνία εκλογών-Νέο ραντεβού από βδομάδα

Τίμος Φακαλής

Χωρίς συμφωνία για την ημερομηνία προκήρυξης εκλογών ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ηγετών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο Βίλα Βόντνο, παρουσία του προέδρου της χώρας Στέβο Πενταρόφσκι.


Οι ηγέτες ανέλυσαν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και  ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη βδομάδα οπότε και θα ξανασυναντηθούν προκειμένου να ορίσουν και την ακριβή ημερομηνία των εκλογών.

Μέχρι τότε θα στραφούν στον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) θέτοντας το ζήτημα κατά πόσον μπορούν να διεξαχθούν εκλογές εν μέσω της πανδημίας αλλά και αν μπορεί η διεθνής κοινότητα να στείλει παρατηρητές που θα επιβλέπουν την ομαλή διεξαγωγή τους. 

social media/Σύσκεψη για τον ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό, τον κορανοϊό. Και σε κατάσταση πολέμου, οι στρατηγοί έχουν τον λόγο. Και σε αυτήν την περίπτωση οι στραηγοί είναι οι ειδικοί στον τομέα της υγείας. Τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ. Θα περιμένουμε τη γνώμη τους, και με βάση αυτήν θα έχουμε μια άλλη ηγετική συνάντηση την επόμενη εβδομάδα όπου και θα συμφωνήσουμε για την ημερομηνία των εκλογών.» είπε μετά το τέλος της συνάντησης ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι. 

Σηειώνεται ότι το κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας διαλύθηκε Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και όρισε αρχικά (πριν το ξέσπασμα της πανδημίας) την 12η Απριλίου ως ημερομηνία διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, οκτώ μήνες πριν από το τέλος της τετραετίας.

ΣκόπιαΒόρεια Μακεδονίαεκλογές