Κόσμος|12.05.2020 20:45

Πέντε γκουρού σέρφερ πνίγηκαν στα μανιασμένα κύματα ανοικτά της Χάγης

Newsroom

Τα πληρώματα έρευνας και διάσωσης της Ολλανδίας βρήκαν τα πτώματα τριών ακόμα έμπειρων σέρφερ που χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα άγρια κύματα στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Χάγης.

Συνολικά πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας στα ανοικτά των ολλανδικών ακτών κοντά στη Χάγη. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν έχουν χαθεί και άλλοι σέρφερ.

Δύο νέες σοροί εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης, 12 Μαΐου, τέσσερις ώρες μετά την επανεκκίνηση της αποστολής αναζήτησης, ενώ λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης βρέθηκε και τρίτη σορός ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε πέντε. 

Αρκετοί από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους ήταν έμπειροι σέρφερ συμπεριλαμβανομένων δύο εκπαιδευτών σχολής σερφ σύμφωνα με την Telegraph. Τα θύματα ήταν εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες, δήλωσε ο «νυχτερινός δήμαρχος» (εκπρόσωπος των επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης, πολιτισμού και αθλητισμού) της Χάγης Pat Smith, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Η Telegraph δημοσίευσε φωτογραφία όπου λίγα λουλούδια είχαν αφεθεί στην παραλία μπροστά από την σχολή σερφ «The Shore» αλλά και ένα καφέ που βρίσκεται εκεί.

T



Η τραγωδία έγινε το απόγευμα της Δευτέρας περίπου στις 18.46 το απόγευμα όταν ήταν προγραμματισμένα μαθήματα σέρφινγκ της σχολής με τη συμμετοχή πολύ έμπειρων σέρφερ. Μια ομάδα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των σέρφερ αλλά και κολυμβητών έπεσαν στο νερό την ώρα που υπήρχε πρόβλεψη για κακοκαιρία και δυνατούς ανέμους ταχύτητας έως και 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Η κινητοποίηση της Ακτοφυλακής ήταν άμεση. Η υπηρεσία διάσωσης KNRM, τα ασθενοφόρα, η αστυνομία και οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν άμεσα παρά τη σφοδρή κακοκαιρία. Οι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν επτά άτομα από το νερό. Δύο πέθαναν παρά τις προσπάθειες να τους επαναφέρουν, ενώ ένα διακομίσθηκε για νοσηλεία. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνέχισαν την αναζήτηση μέχρι τις 22.45 το βράδυ της Δευτέρας.

«Ήξερα δύο από τα θύματα πολύ καλά. Όπως κι εγώ, ήταν διεθνώς εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες. Έχουν εργαστεί στην Αυστραλία και είχαν μεγάλη εμπειρία από διεθνή ένωση θαλάσσιων σπορ. Χθες εκπαιδεύονταν στο νερό. Έχασαν τη μάχη με τα κύματα», είπε εκπρόσωπος της σχολής σερφ.

νεκροίΟλλανδίασέρφερ