Κόσμος|12.05.2020 22:50

Κορονοϊός - Τουρκία: Μικρή αύξηση κρουσμάτων - Αλλαγή νοοτροπίας προβλέπει ο Ερντογάν

Newsroom

Σκαμπανεβάσματα παρουσιάζει η κατάσταση του κορονοϊού στην Τουρκία, παρόλο που η εξάπλωσή του φαίνεται να βρίσκεται πλέον σε τροχιά ύφεσης.

Σήμερα 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στις 3.894.

Αντίστοιχα, τα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο αυξήθηκαν στα 1.704, ενώ ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στις 141.475.

Ερντογάν: Μετά την πανδημία θα αλλάξουν οι νοοτροπίες

Σε μια νέα διαδικασία αναδιάρθρωσης και αλλαγής νοοτροπίας προέβλεψε ότι θα εισέλθει ο κόσμος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης μέσω τηλεδιάσκεψης ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν παρουσίασε και πάλι τον αγώνα κατά της επιδημίας ως επιτυχή.

«Προχωράμε θετικά σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νέων ασθενών, τον αριθμό των θανάτων, τον αριθμό των ασθενών στις ΜΕΘ και των διασωληνωμένων. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση όσο δεν ξεριζώνεται αυτή η ασθένεια από τον κόσμο» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, που εκτίμησε ότι «μετά την επιδημία όλοι θα εισέλθουν σε μια διαδικασία αναδιάρθρωσης όχι μονάδα οι παγκόσμιες πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, αλλά και οι νοοτροπίες».

Ιατρική βοήθεια σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Συνεχίοντας την αποστολή βοήθειας ιατρικού εξοπλισμού προς διάφορες χώρες, η Τουρκία έστειλε έπειτα από οδηγίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος στη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

ΤουρκίαΚορονοϊόςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν