O Τραμπ απειλεί ότι οι ΗΠΑ μπορούν να διακόψουν κάθε σχέση με την Κίνα
NewsroomΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «προς το παρόν» δεν επιθυμεί να μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ απογοητευμένος» από τη στάση που τήρησε το Πεκίνο απέναντι στην πανδημία του νέου κορονοϊού. «Έχω πολύ καλή σχέση (με τον Σι) αλλά προς το παρόν δεν θέλω να του μιλήσω», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business.
Όταν ρωτήθηκε για τα ενδεχόμενα μέτρα αντιποίνων που θα μπορούσε να επιβάλει στο Πεκίνο, απάντησε πολύ αόριστα, αλλά απειλητικά: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα μπορούσαμε να διακόψουμε κάθε σχέση». «Τι θα συνέβαινε, αν το κάναμε; Θα εξοικονομούσαμε 500 δισεκατομμύρια δολάρια αν διακόπταμε κάθε σχέση», υποστήριξε.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εδώ και εβδομάδες ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κατηγορεί τις κινεζικές αρχές ότι απέκρυψαν το εύρος της πανδημίας που εμφανίστηκε στα τέλη του 2019 στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας, αλλά επίσης και ότι διευκόλυναν την εξάπλωσή της. Το Πεκίνο το διαψεύδει και δηλώνει ότι ενημέρωσε το συντομότερο δυνατόν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. «Θα μπορούσαν να την σταματήσουν», επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέντευξή του.
- Η δύσκολη επόμενη μέρα για τους επιζώντες στη Χίο - Τα κλειστά κέντρα κράτησης και ο αγώνας δρόμου για άσυλο
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Στο «μικροσκόπιο» και πολιτικά πρόσωπα - Διευρύνεται η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα
- Χολιγουντιανή ληστεία στην Ιταλία: Οι δράστες παρίσταναν τους αστυνομικούς και ανατίναξαν χρηματαποστολή
- Οι γυναίκες που σκαρφαλώνουν υψόμετρα χιλιάδων μέτρων στην Ινδία για να προστατεύσουν τη λεοπάρδαλη του χιονιού