ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει τη μερική αποκατάσταση της χρηματοδότησης προς τον ΠΟΥ
NewsroomΟ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως η κυβέρνησή του εξετάζει αρκετές προτάσεις σχετικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) συμπεριλαμβανομένης και μιας, στην οποία, η Ουάσιγκτον θα πληρώνει περίπου το 10% της προηγούμενης οικονομικής συνεισφοράς της.
Σε μία ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση και ότι η αμερικανική χρηματοδότηση προς τον αναφερόμενο παγκόσμιο οργανισμό, παραμένει παγωμένη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέστειλε την οικονομική συνεισφορά των ΗΠΑ στον ΠΟΥ στις 14 Απριλίου, κατηγορώντας τον παγκόσμιο οργανισμό για την προώθηση της κινεζικής «παραπληροφόρησης» σχετικά με το ξέσπασμα του κορονοϊού, δηλώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα ενεργοποιήσει μία επανεξέταση του ΠΟΥ.
Από τη μεριά τους, αξιωματούχοι του ΠΟΥ απέρριψαν τους ισχυρισμούς του προέδρου Τραμπ, ενώ η Κίνα υποστήριξε πως ήταν διαφανής και ανοιχτή.
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για απάτες με επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ – 15 προσαγωγές για εγκληματική οργάνωση
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup
- Ηλιόλουστο σκηνικό πριν την πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη