Κόσμος|19.05.2020 13:41

Μιχάλης Ιγνατίου: Πολλές ελπίδες για γρήγορη παρασκευή εμβολίου στις ΗΠΑ

Newsroom

Πολύ μεγάλες ελπίδες αναφορικά με τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορονοϊού προκάλεσε η ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας Moderna στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει από την Ουάσιγκτον ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους Μιχάλης Ιγνατίου «σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υποψήφιο εμβόλιο για τον κορονοϊό που αναπτύχθηκε από την φαρμακοβιομηχανία εμφανίζεται να ενεργοποιεί απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος παρόμοια με την απάντηση που συναντούμε σε ανθρώπους που μολύνθηκαν από τον ιό και έγιναν καλά. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία βρίσκεται στη φάση νούμερο 1».

Ο εμβολιασμός πυροδοτεί ανοσοποιητική αντίδραση

«Όπως τονίζει η εταιρεία, οκτώ ασθενείς που έλαβαν δύο δόσεις ανέπτυξαν αντισώματα εξουδετέρωσης στους ιούς σε παρόμοια επίπεδα με τους ανθρώπους που ιάθηκαν από μόλυνση. Η εταιρεία προσθέτει πως τα δεδομένα είναι μεν περιορισμένα και προέρχονται μόνο από έναν μικρό αριθμό ατόμων που συμμετείχαν στη δοκιμή» συμπλήρωσε.

«Όμως έχει σημασία ότι η δοκιμή έγινε από το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμώξεων και αλλεργιών που διευθύνει ο Άντονι Φάουτσι. Τα νέα είναι ενθαρρυντικά και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε έγκριση. Μάλιστα προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι αντισώματα εξουδετέρωσης ήταν πρωτοποριακά για την επίτευξη της προστασίας και της ανάπτυξης του εμβολίου εναντίον του SARS. Μάλιστα ο επιστημονικός διευθυντής της Moderna δήλωσε ότι τα δεδομένα της φάσης νούμερο 1 αν και είναι πρώιμα δείχνουν ότι ο εμβολιασμός πυροδοτεί ανοσοποιητική αντίδραση» συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου «το εμβόλιο δοκιμάστηκε ακόμα και σε ποντίκια και έδειξε ότι απέτρεψε την αναπαραγωγή του ιού στους πνεύμονες και η διεύθυνση τροφίμων και φαρμάκων έδωσε έγκριση για τη φάση νούμερο 2».

Πολύ καλό νέο η μείωση των θανάτων

Από την άλλη πλευρά όπως πρόσθεσε ο ανταποκριτής του OPEN TV και του Έθνους, η μείωση του αριθμού των θυμάτων είναι σίγουρα ένα πολύ καλό νέο και για την κυβέρνηση Τραμπ και για το ιατρικό προσωπικό των ΗΠΑ. «Εάν συνεχιστεί αυτή η πρόοδος και ο πρόεδρος Τραμπ και οι κυβερνήτες θα προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Χθες Κυριακή καταγράφηκαν 820 νέοι θάνατοι από κορονοϊό με τον συνολικό αριθμό να φτάνει σχεδόν τους 90.000. Ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος αλλά μικρός για τα δεδομένα της χώρας και δεν παύει να προκαλεί σοκ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

εμβόλιο κορονοϊόςΚορονοϊός