Κόσμος|19.05.2020 13:49
Τραμπ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «είναι μαριονέτα της Κίνας»
NewsroomΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ότι είναι μια «μαριονέτα της Κίνας», επαναλαμβάνοντας την κριτική του για τον χειρισμό του κορονοϊού από τον Οργανισμό. «Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. «Είναι μια μαριονέτα της Κίνας».
Ερωτηθείς για το μέλλον της αμερικανικής συνεισφοράς σε αυτόν τον Οργανισμό, την αναστολή της οποίας ανακοίνωσε στα μέσα Απριλίου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος παρέμεινε αόριστος. «Θα πάρουμε μια απόφαση σύντομα», είπε, τονίζοντας πως εξέτασε να μειώσει τη συνεισφορά των ΗΠΑ στα 40 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ορισμένοι αισθάνθηκαν ότι ήταν μεγάλο ποσό.
Διαβάστε ακόμη
- «Σείεται» από τις διαδηλώσεις η Αλβανία: Σκηνές χάους στα Τίρανα - Πάνω από 1.000 συλλήψεις, πλαστικές σφαίρες, μολότοφ, δακρυγόνα και λεηλασίες
- Κινηματογραφική διάρρηξη στην Εύβοια: Έκαναν «κομμάτια» κοσμηματοπωλείο με μπουλντόζα - Βίντεο ντοκουμέντο
- Financial Times: Τρία μέτωπα, ένα μοιραίο λάθος - «Υπνοβατεί» ο πλανήτης προς τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;
- «Παίρνουμε τη Βαστίλη»: 800.000 διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία - Πρωτοφανής καταστολή και βία