Κόσμος|19.05.2020 13:09

Αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί: Βγάζω υπερήφανος τη στολή μου

Μαρία Ζαχαράκη

Γεμάτη αιχμές και ηρωισμό η επιστολή παραίτησης που απέστειλε ο Τούρκος αντιναύαρχος, Τζιχάτ Γιαϊτζί, στο τουρκικό ΓΕΕΘΑ, η απομάκρυνση του οποίου από το πολεμικό ναυτικό –δια χειρός Ερντογάν- έχει προκαλέσει τεράστια δίνη στο τουρκικό στράτευμα.

Στην επιστολή παραίτησής του ο Τούρκος αντιναύαρχος αναφέρει ότι έμαθε για την μετάθεσή του στις 15 Μαΐου από το ΓΕΝ στις 3.00 τα ξημερώματα τη 16ης Μαΐου.

«Ως αξιωματικός του ναυτικού πολεμούσα για χρόνια υπέρ της Γαλάζιας Πατρίδας εν μέσω πολλών φουρτουνών. Αυτό που προσπαθούσα μέχρι σήμερα ήταν να κάνω τον τουρκικό λαό να αντιληφθεί ότι διαθέτουμε δικαιώματα και συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, καθώς και ότι πρέπει να καθοριστεί η ΑΟΖ», γράφει ο Τούρκος αντιναύαρχος, αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Αντιλαμβάνομαι ότι το πέτυχα από την χαρά που εκφράζουν οι εχθροί της Τουρκίας σήμερα», τόνισε δηκτικά για την Ελλάδα, την Κύπρο και τις άλλες χώρες της Μεσογείου, ενώ υπερηφανεύτηκε ότι το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο αποτελεί για εκείνον «Μετάλλιο Ανεξαρτησίας».

Ο Γιαϊτζί κλείνει την επιστολή του ηρωικά, λέγοντας ότι αφήνει τα βιβλία του ως παρακαταθήκη στους διοικητές του, τους συναδέλφους του, το ναυτικό και το τουρκικό έθνος.

«Βγάζω υπερήφανος τη στολή που φοράω. Αυτή την ευτυχή ημέρα μνήμης του Ατατούρκ, της 19ης Μαΐου του 2020 ζητώ να γίνει δεκτή η παραίτησή μου, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ πιστά το μεγαλείο του τουρκικού λαού και την Τουρκική Δημοκρατία όποτε χρειαστεί και μου δοθεί ξανά η ευκαιρία», λέει.

ΤουρκίαΤζιχάτ Γιαϊτζί