Κόσμος|19.05.2020 15:38

Al-Arabiya: Η Τουρκία στέλνει 122 επιπλέον Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη

Μαρία Ζαχαράκη

Η Τουρκία έστειλε την Κυριακή άλλους 122 Σύρους μαχητές στη Λιβύη για να υποστηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης Σάρατζ ενάντια στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Al-Arabiya».

Οι μαχητές προέρχονται από τις τάξεις της πολιτοφυλακής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που πολεμά μαζί με τον τουρκικό στρατό στη βόρεια Συρία και «οι τουρκικές ενισχύσεις έρχονται μετά το θάνατο 298 Σύρων μισθοφόρων του Ερντογάν», αναφέρει το αραβικό δίκτυο.

Η νέα αποστολή Σύρων στη Λιβύη γίνεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής συμφωνίας που υπέγραψε η Άγκυρα με την Τρίπολη το Νοέμβριο, μαζί με την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών.

Ο στρατός της κυβέρνησης Σάραζ έχει απωθήσει τις τελευταίες εβδομάδες τις δυνάμεις του Χαφτάρ έξω από την Τρίπολη, ενώ τη Δευτέρα ανακατέλαβε και μία βασική αεροπορική βάση νότια της πρωτεύουσας.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα πανηγυρίζουν ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ βρίσκεται σε άτακτη υποχώρηση ενώ οι δυνάμεις της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης προελαύνουν και ότι η τωρινή ενίσχυση του μετώπου Σάραζ έχει στόχο την περαιτέρω σύνθλιψη του Χαφτάρ, τον οποίο η Άγκυρα αποκαλεί «πραξικοπηματία».

ΤουρκίαΛιβύηΣυρία