Κόβει από τις ΗΠΑ και τον Καναδά το βρεφικό ταλκ η Johnson & Johnson
NewsroomΗ βόρεια Αμερική... ξεμένει χωρίς ταλκ. Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε χθες ότι θα σταματήσει να πουλάει το προϊόν ταλκ Johnson's Baby Powder στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, δηλώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή εντάσσεται σε μία ευρύτερη επαναξιολόγηση της γκάμας των προϊόντων της. Η επαναξιολόγηση αυτή προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα σταματήσει σταδιακά τις πωλήσεις του αναφερόμενου προϊόντος, που καλύπτει ποσοστό 0,5% των πωλήσεών της, προϊόντων για την υγεία των καταναλωτών στην αμερικανική αγορά, μέσα στους επόμενους μήνες. Ωστόσο, οι εμπορικοί συνεργάτες της εταιρίας θα εξακολουθήσουν να πωλούν τα αποθέματά τους.
Η J&J βρίσκεται αντιμέτωπη με 16.000 αγωγές από καταναλωτές που υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα ταλκ της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένης και της Johnson's Baby Powder, τους προκάλεσαν καρκίνο.
Από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρία υπερασπίζεται σταθερά την ασφάλεια των προϊόντων ταλκ που παράγει, δηλώνοντας ότι διατηρεί την εμπιστοσύνη της στην ασφάλειά τους.
- Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
- Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»
- Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε