«Βόμβα» από Τραμπ: Οι ΗΠΑ διακόπτουν τις σχέσεις τους με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
NewsroomΟ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι τερματίζει τη σχέση των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ακόμη πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον θα ανακατευθύνει κεφάλαια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προς άλλους οργανισμούς.
«Έχουμε αναφέρει λεπτομερώς τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει και συνεργαστήκαμε απευθείας μαζί τους, αλλά αρνήθηκαν να δράσουν. Επειδή δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις ζητούμενες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, σήμερα θα τερματίσουμε τη σχέση μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θα ανακατευθύνουμε αυτά τα κεφάλαια σε άλλες επείγουσες παγκόσμιες ανάγκες δημόσιας υγείας που αξίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Ο κόσμος χρειάζεται απαντήσεις από την Κίνα σχετικά με τον ιό. Πρέπει να έχουμε διαφάνεια», δήλωσε ακόμη. «Η Κίνα έχει τον απόλυτο έλεγχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας παρόλο που πληρώνουν μόλις 40 εκατ. δολάρια τον χρόνο έναντι των περίπου 400 εκατ. δολαρίων που πληρώνουν οι ΗΠΑ» συνέχισε.
- Το χρίσμα που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Πιερρακάκη, η ευεργεσία στους 15 συλληφθέντες του ΟΠΕΚΕΠΕ επί Αυγενάκη και ο Χιλετζάκης που δεν ανανέωσε την κομματική του ιδιότητα
- Σίδνεϊ: Όλα όσα γνωρίζουμε για το μακελειό - Οι δράστες, τα εκρηκτικά και το νεαρότερο θύμα ηλικίας 10 ετών
- Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο αγροτικό - Ξεκινά κρίσιμη εβδομάδα
- Σοκ στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Τους σκότωσε με μαχαίρι ο γιος τους