Κόσμος|01.06.2020 16:31

Η Ευρώπη παρακολουθεί live τον Σωτήρη Τσιόδρα

Newsroom

Με πρώτο καλεσμένο τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα, ξεκίνησε ο κύκλος διαδικτυακών συζητήσεων τον οποίο εγκαινιάζει η Ελληνική Προεδρία στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το «Συζητώντας με…» αποτελεί μία καινοτομία της ελληνικής προεδρίας η οποία εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις (e-chairmanship), προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτού στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος αυτών των ψηφιακών συναντήσεων είναι ο θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών.

Στη σημερινή συζήτηση, η οποία ξεκίνησε στις 16:00, εναρκτήρια τοποθέτηση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως πρόεδρος της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας είναι «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Η ψηφιακή συζήτηση είναι στα Αγγλικά και μεταδίδεται απευθείας μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Παρακολουθήστε τη εδώ

Σωτήρης ΤσιόδραςΕλληνική ΠροεδρίαΣυμβούλιο της Ευρώπης