Κόσμος|03.06.2020 23:24

Ραγδαία εξέλιξη στην υπόθεση Μαντλίν: Ταυτοποιήθηκε ύποπτος 13 χρόνια μετά

Newsroom

Ένα νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στη μακρόχρονη εξαφάνιση της Μαντλιν ΜακΚαν καθώς σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, η Σκότλαντ Γιαρντ ταυτοποίησε ως ύποπτο έναν 43χρονο Γερμανό ο οποίος είναι κρατούμενος στις φυλακές.

Ο συγκεκριμένος άνδρας θεωρείται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε το 3χρονο κοριτσάκι, μιας και εκείνη την περίοδο τριγυρνούσε στην περιοχή της εξαφάνισης με ένα φορτηγάκι.

«Σε σχέση με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μπεθ Μακάν, ηλικίας 3 ετών εκείνη την εποχή (…), το υπουργείο δημόσιας τάξης του Μπραουνσβάιγκ διεξάγει έρευνα σχετικά με έναν Γερμανό υπήκοο ηλικίας 43 ετών που θεωρείται ύποπτος για φόνο», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της γερμανικής αστυνομίας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο ύποπτος είναι παιδόφιλος, ενώ έχει καταδικαστεί πολλές φορές και ειδικότερα για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Εκτίει αυτή τη στιγμή ποινή φυλάκισης για «μια άλλη υπόθεση», προσθέτει η αστυνομία. Οι Γερμανοί ερευνητές είχαν «στενή συνεργασία» με τους Βρετανούς και Πορτογάλους συναδέλφους τους προκειμένου να καταφέρουν βρουν τον νέο ύποπτο.

Το BBC προσθέτει ότι ο εν λόγω ύποπτος έζησε για καιρό στο Αλγκάρβε από το 1995 έως και το 2007. Ο τόπος διαμονής του ήταν ένα σπίτι που βρίσκεται ανάμεσα στο Λάγκος και την Πράια ντα Λουζ. Παράλληλα, εργάστηκε στην περιοχή, κυρίως στον τομέα της εστίασης. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έβγαζε τα προς το ζην «διαπράττοντας εγκλήματα, ιδίως διαρρήξεις σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραθεριστικές κατοικίες», όπως και διακίνηση ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι η μικρή Μαντλιν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου από το δωμάτιο ξενοδοχείου στο θέρετρο Πράια ντα Λους, όπου διέμενε μαζί με την οικογένειά της.

Το 2008 η πορτογαλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση ενώ ανάμεσα στους ύποπτους για την εξαφάνιση ήταν ακόμα και οι γονείς της. Όμως το 2013 η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε τη δική της έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Μαντλίν ΜακΚανΣκότλαντ Γιαρντ