Κόσμος|17.12.2018 16:42

Boeing: Στα 5,26 δισ. δολ. η αξία της μονάδας αεροσκαφών Embraer

Newsroom

Η βραζιλιάνικη Embraer και η αμερικανική Boeing οριστικοποίησαν τους όρους της μεταξύ τους συμφωνίας. Όπως μεταδίδει το Reuters η Boeing θα πάρει στην κατοχή της το 80% της μονάδας των επιβατικών αεροσκαφών της Embraer. H αποτίμηση της αξία της αυτή τη στιγμή είναι 5,26 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τη νέα αποτίμηση της μονάδας, αυτή είναι 11% υψηλότερη από την αρχική προσφορά ύψους 4,75 δισ. δολαρίων. Παράλληλα η Εmbraer υπολογίζει ότι μετά τα κόστη κλεισίματος, θα μπουν καθαρά στα ταμεία της περίπου 3 δισ. δολάρια. 

Δεν έχει γίνει προς το παρόν σαφές εάν η διαφορά στην αποτίμηση συνδέεται με το χρέος. Σημειώνεται ότι η Embraer εμφάνιζε συνολικά χρέη ύψους 4 δισ. δολαρίων στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, που δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο. 

Παράλληλα, το συμβούλιο της Embraer θα παρουσιάσει τώρα τη συμφωνία προς έγκριση στην κυβέρνηση της Βραζιλίας, η οποία έχει το δικαίωμα άσκησης βέτο στις στρατηγικής σημασίας αποφάσεις της αεροναυπηγικής βιομηχανίας. Πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων ανέφεραν ότι υπάρχει αισιοδοξία πως θα δοθεί το πράσινο φως. 

Υπέρ της συμφωνίας ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας

Δεν είναι γνωστό πόσο σύντομα θα έλθει η απόφαση της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Μπολσονάρου, o oποίος αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, και συνεργάτες του πάντως έχουν μιλήσει υπέρ της συμφωνίας Boeing - Embraer.

EmbraerαεροπλάνοBoeing