Κόσμος|17.12.2018 18:53

Μέι: Στα μέσα Ιανουαρίου η νέα ψηφοφορία για το Brexit

Newsroom

Η Τερέζα Μέι στις 17 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι προτίθεται να προγραμματίσει εκ νέου την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί του σχεδίου της για το Brexit την εβδομάδα που ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου.

«Πολλά μέλη αυτού του σώματος ανησυχούν, καθώς πρέπει να πάρουμε σύντομα μια απόφαση», ανέφερε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσει η συζήτηση την εβδομάδα που ξεκινά την 7η Ιανουαρίου και να διεξαγάγουμε την ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Οι Εργατικοί απειλούν με πρόταση μομφής την Μέι

Στο μεταξύ, το Εργατικό Κόμμα θα καλέσει στις 17 Δεκεμβρίου για μια πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι. Η κίνηση των Εργατικών είναι μια ευρέως συμβολική κίνηση, προκειμένου να εντείνει την πίεση σε μια πρωθυπουργό που αντιμετωπίζει δυσκολίες για να περάσει από το κοινοβούλιο η συμφωνία για το Brexit.

Σύμφωνα με κύκλους που πρόσκεινται στους Εργατικούς, η κίνηση του Τζέρεμι Κόρμπιν αναμένεται σύντομα ενώ δεν προκαλεί αυτομάτως ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής για την πρωθυπουργό. Ωστόσο, περιπλέκει περαιτέρω την προσπάθειά της να εξασφαλίσει υποστήριξη για τη συμφωνία, στην οποία κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η κίνηση αυτή έχει σκοπό να αναγκάσει τη Μέι να παραιτηθεί και ότι το κόμμα πιστεύει πως μια τέτοια ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα.

Brexitπρόταση μομφήςΤζέρεμι ΚόρμπινΤερέζα Μέι