Κόσμος|15.06.2020 14:29

Υπόθεση Μαντλίν: Ο Γερμανός ύποπτος είχε διωχθεί για επίθεση σε 10χρονη

Newsroom

Με μορφή χιονοστιβάδας έρχονται πλέον οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν και συγκεκριμένα με τον υπ' αριθμόν 1 ύποπτο, έναν έγκλειστο Γερμανό εγκληματία. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν, ο 43χρονος ύποπτος για την αρπαγή κι απαγωγή της Μαντλίν είχε διωχθεί για επίθεση σε μια 10χρονη Βρετανή, δύο χρόνια πριν την απαγωγή της τρίχρονης τότε ΜακΚαν.

Το σοκαριστικό όμως, δεν είναι μόνο οι υποθέσεις της Μαντλίν και της 10χρονης, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν 18 παρόμοιες υποθέσεις στην ακτογραμμή του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας μέσα σε μια περίοδο έξι ετών. Πολλές εξ αυτών, όπως και της 10χρονης, δεν πήραν μεγάλη δημοσιότητα, καθώς τα παιδάκια γλίτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μιας και  γονείς έπιαναν στα «πράσα» τον εισβολέα λίγο πριν εισβάλει στις παραθεριστικές κατοικίες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι γονείς της 10χρονης όταν επέστρεψαν πρόλαβαν να σώσουν το παιδί τους και είδαν τον άνδρα που επιχείρησε να το απαγάγει λέγοντας στην αστυνομία ότι ήταν ένας άνδρας με έντονο μαύρισμα, που μύριζε σκουπίδια σαν να ήταν εργαζόμενος στον τομέα της καθαριότητας. Ιδιες αναφορές υπήρξαν κι από άλλα παρ' ολίγον θύματα και γονείς.

Ο Γερμανός εισαγγελέας, που χειρίζεται την υπόθεση, ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ανέφερε ότι δεν στοιχειοθετείται η δολοφονία, καθώς δεν έχει βρεθεί ιατροδικαστικό υλικό που να αποδεικνύει ότι η Μαντλίν είναι νεκρή. Αν και την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι η μικρή είναι σίγουρα νεκρή μιλώντας στη βρετανική Mirror είπε ότι «ίσως είναι ακόμη ζωντανή». Ακόμη αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να «δείχνουν» ότι η Μαντλίν είναι νεκρή.

Η γερμανική αστυνομία κατηγορείται για τους χειρισμούς της στην έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν και συγκεκριμένα για το ότι ενημέρωσε τον βασικό ύποπτο για την πρόθεσή της να τον καλέσει ως μάρτυρα στην υπόθεση και δίνοντάς του την ευκαιρία να καλύψει τα ίχνη του, όπως ανέφερε το περιοδικό Der Spiegel.

αρπαγήΠορτογαλίααπαγωγήΜαντλίν ΜακΚανπαιδόφιλος