Κόσμος|15.06.2020 18:49

Δολοφονία George Floyd: Νέο βίντεο «καίει» και δεύτερο αστυνομικό

Newsroom

Νέο βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει ότι στη δολοφονία του George Floyd -που μαρτύρησε κάτω από το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν- συνέβαλε και η στάση που κράτησε ο συνάδελφός του, Tou Thao. Ο αστυνομικός Τou Thao στάθηκε μπροστά στον Ντέρεκ Σόβιν όσο εκείνος πατούσε με το γόνατο επί 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα τον λαιμό του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο δεύτερος αστυνομικός παρέβλεψε τις εκκλήσεις των αυτοπτών μαρτύρων που προειδοποίησαν ότι ο Floyd δεν μπορεί να πάρει ανάσα και πεθαίνει.

«Άσε τον λαιμό του, δεν κουνιέται!», «Θα τον αφήσεις να σκοτώσει αυτόν τον άνθρωπο μπροστά σου;» αναρωτιέται ένας άλλος περαστικός ενώ ο Floyd επαναλάμβανε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει κάτω από την πίεση του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν.

Αυτόπτες μάρτυρες προσπαθούν να υπερασπιστούν τον άνδρα αλλά παρά τις εκκλήσεις τους ο Σόβιν αρνείται να μετακινηθεί και ο Thao επίσης τον αφήνει να συνεχίσει ανενόχλητος την εγκληματική πράξη του.

Το βίντεο διάρκειας περίπου 4:30 λεπτών δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή το πρωί από τον Μπεν Κραμπ, δικηγόρο πολιτικών δικαιωμάτων, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του Floyd, ενώ έχει αναρτηθεί και στο Ιnstagram και κάνει τον γύρο των social media.

T
George Floydαστυνομικός