Κόσμος|15.06.2020 22:43

Φημολογία και σενάρια για την υγεία του Τραμπ- Τι απαντά ο ίδιος

Newsroom

Προβληματισμό και ποικίλα σχόλια για την υγεία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δείχνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να κατεβαίνει μια ράμπα με δυσκολία, αλλά και να μην μπορεί να σηκώσει ένα ποτήρι νερό με το ένα του χέρι. Όλα αυτά μια μέρα αφότου συμπλήρωσε τα 74 του χρόνια και έγινε έτσι ο γηραιότερος ένοικος του Λευκού Οίκου στην πρώτη του θητεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, τον Νοέμβριο του 2019 ο Αμερικανός πρόεδρος μεταφέρθηκε για μη προγραμματισμένες εξετάσεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Ουάσιγκτον. Εκείνο το απόγευμα του Σαββάτου, το γεγονός πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου σεναριολογία για την κατάσταση της υγείας του. Τα ίδια και ακόμη περισσότερα σενάρια επέστρεψαν αυτή τη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν το περασμένο Σάββατο, ο Τραμπ έδειξε να δυσκολεύεται να πιει ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια να κατέβει μια ράμπα στην ακαδημία West Point.

Λίγες ώρες αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει μέσω Twitter: «Η ράμπα που κατέβηκα μετά την ομιλία μου στο West Point ήταν πολύ μεγάλη και απότομη, δεν είχε κιγκλίδωμα και το πιο σημαντικό, ήταν πολύ ολισθηρή», ανέφερε στο Twitter. «Το τελευταίο πράγμα που επρόκειτο να κάνω είναι να πέσω για να κάνουν πλάκα τα Fake News. Τα τελευταία τρία μέτρα έτρεχα», είπε ο Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016 δεν είχε χάσει την ευκαιρία να αξιοποιήσει την αδιαθεσία της τότε αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον, ως βάση για προεκλογικό σποτ. Σήμερα οι αντίπαλοί του τον πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα σημειώνοντας πως ο Τζο Μπάιντεν είναι σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση, αν  και κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός του.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open:

ΗΠΑΤζο ΜπάιντενΝτόναλντ Τραμπ