Κόσμος|17.06.2020 12:13

Υπόθεση Μαντλίν: Δεν τη σκότωσα, λέει ο παιδόφιλος - Φρικιαστικά ευρήματα στο τροχόσπιτό του

Newsroom

Ο δικηγόρος του Κρίστιαν Μπρούκνερ, του Νο. 1 υπόπτου για την απαγωγή της Μαντλίν ΜακΚαν, είπε ότι ο πελάτης του «αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή» στην εξαφάνιση της μικρής Βρετανής, η οποία αγνοείται από το 2013. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται την ώρα που βγαίνουν στο προσκήνιο φωτογραφίες από το εσωτερικό του τροχόσπιτου το οποίο είχε στην κατοχή του ο Γερμανός παιδόφιλος και πραγματικά σοκάρουν.

Ο 43χρονος ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση της 3χρονης κοπέλας, όμως τα ευρήματα στο τροχόσπιτο με το οποίο φέρεται να πήγε οδικώς από τη Γερμανία στην Πορτογαλία το επίμαχο καλοκαίρι του 2007, αποδεικνύουν ότι υπήρξαν δυστυχώς πολλές «Μαντλίν» που έπεσαν στα χέρια του παιδόφιλου. Οι Αρχές εκτός από το πορνογραφικό υλικό με παιδιά, βρήκαν και πολλά κοριτσίστικα μαγιό. Ο Μπρούκνερ, δεν είχε παιδιά...

Η αστυνομία βρήκε επίσης έξι στικ μνήμης με περισσότερα από 8.000 αρχεία, τα οποία περιέχουν κυρίως εικόνες και βίντεο κακοποίησης παιδιών. Ηταν θαμμένα σε μια σακούλα σε μια τρύπα στο έδαφος, κάτω από τον νεκρό του σκύλο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν είναι προφανές πότε ο Μπρούκνερ αγόρασε το 30 ποδιών Tiffin Allegro, αλλά ήταν γνωστό ότι οδηγούσε ένα όχημα που ταιριάζει με την περιγραφή του το 2007, όταν η Μαντλίν εξαφανίστηκε.

Ανθρωποι που τον γνώριζαν περιέγραψαν ένα «μεγάλο καμπερβάν κρεμ χρώματος», το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να κρύβει «ναρκωτικά και παιδιά». Η αστυνομία που ερευνά την εξαφάνιση της πενταετούς Inga Gehricke - γνωστή ως «Γερμανή Μαντλίν» - βρήκε το όχημα κατά τη διάρκεια έρευνας σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κουτιών στη βόρεια Γερμανία, τον Μάιο του 2016. Ηταν παρκαρισμένο στη γη που αγόρασε ο Μπρούκνερ έξι χρόνια νωρίτερα σε δημοπρασία. Ο Μπρούκνερ είχε κινήσει υποψίες για την εξαφάνιση της 5χρονης Ινγκα στο δάσος κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής εκδρομής, αλλά δεν κατηγορήθηκε ποτέ για  την εξαφάνισή της. Υποτίθεται ότι το αυτοκινούμενο αυτοκίνητο είχε δει πολλές φορές στο Πορτογαλικό Αλγκάρβε γύρω στο 2007.

Ενας πρώην οδηγός ασθενοφόρων ονόματι Ντίτερ, του οποίου η κόρη γνώριζε τον Μπρούκνερ, είπε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να δει μια φορά το όχημα. «Καθώς κοίταξα μέσα, τον ρώτησα: «κύριε Μπρούκνερ, τι κάνεις στην Πορτογαλία; Ποια είναι η δουλειά σου; Μου είπε: "Δουλεύω, βγάζω χρήματα, τρέχω μια... ειδική επιχείρηση. Μεταφέρω χόρτο (κάνναβη) στο φορτηγό μου"».

Ο Ντίτερ αποκάλυψε ακόμη μιλώντας στην Mail την Κυριακή: «Ο Μπρούκνερ μου είπε ξανά "έχω 50 κιλά χόρτο και το μεταφέρω σε όλη την Ευρώπη"». Νόμιζα ότι αστειεύτηκε εκείνη τη στιγμή. Ο Μπρούκνερ του είπε στη συνέχεια: «Στο βαν μου, μπορώ να βάλω 50 κιλά κάνναβη 0- κανείς δεν μπορεί να το δει... Μπορώ να μεταφέρω και παιδιά εδώ μέσα. Ναρκωτικά και παιδιά, είναι ένας ασφαλής χώρος στο φορτηγό. Κανείς δεν μπορεί να τα βρει. Κανείς δεν μπορεί να σε πιάσει..."»

Δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται το αυτοκινούμενο όχημα αυτή τη στιγμή. Ερωτηθείς αν πρόκειται για πιθανό στοιχείο, ο Γερμανός εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση της Μαντλίν, ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, είπε: «Ίσως, αλλά δεν μπορώ να το σχολιάσω». Εν τω μεταξύ, προέκυψε χθες ότι ο Μπρούκνερ, ενδέχεται να αποφυλακιστεί τον επόμενο μήνα.

απαγωγήΠορτογαλίαΜαντλίν ΜακΚανπαιδόφιλος