Κόσμος|18.06.2020 19:12

Στόλτενμπεργκ: Η παρενόχληση γαλλικού πολεμικού πλοίου «τέθηκε από αρκετούς συμμάχους»

Μαρία Ψαρά

Το θέμα της παρενόχλησης του γαλλικού πολεμικού πλοίου που κατήγγειλε το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη, «τέθηκε από αρκετούς συμμάχους», αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Την Τετάρτη, Γάλλος αξιωματούχος είχε κατηγορήσει το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ότι παρενόχλησε γαλλικό πολεμικό πλοίο σε μια αποστολή του ΝΑΤΟ. «Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να κρύψει το κεφάλι στην άμμο όσον αφορά την πρόσφατη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους συμμάχους της», είπε ο Γάλλος. Την ίδια στιγμή, Τούρκος υψηλόβαθμος αξιωματούχος αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι "τέτοιο πράγμα" δεν συνέβη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου της Συνόδου Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι «το μήνυμα που στέλνει το ΝΑΤΟ είναι ότι πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν το περιστατικό προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στο τι συνέβη. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να χειριστούμε αυτό το περιστατικό», είπε.

«Όσον αφορά στις αποφάσεις του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων, έχω πει επανειλημμένα ότι το ΝΑΤΟ στηρίζει την εφαρμογή τους, αλλά και τις προσπάθειες του ΟΗΕ για ειρηνικές διαπραγματεύσεις», σημείωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.


Δείτε και το ρεπορτάζ του OPEN TV 

Γενς ΣτόλτενμπεργκNATO