Κόσμος|18.12.2018 18:40

Μια δολοφονία νεαρής σοκάρει την Ισπανία

Newsroom

Δολοφονία που έχει σοκάρει την Ισπανία ερευνούν οι Αρχές. Πιο συγκεκριμένα, η 26χρονη Laura Luelmo είχε μεταβεί σε πόλης της Ισπανίας μόλις πριν από μία εβδομάδα για να ξεκινήσει τη νέα της δουλειά σε σχολική μονάδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εξαφάνισή της έγινε γνωστή στις Αρχές την προηγούμενη Πέμπτη. 

Η κοπέλα είχε φύγει από το σπίτι της και δεν γύρισε ποτέ. Το περασμένο Σάββατο πάνω από 200 εθελοντές και η Πολιτοφυλακή άρχισαν να αναζητούν την αγνοούμενη. Τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, ένας εθελοντής εντόπισε τη σωρό της. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις Αρχές, το κορμί της ήταν «κρυμμένο με κλαδιά και ημίγυμνο». Τα φυσικά χαρακτηριστικά, η ηλικία και ένα τατουάζ οδήγησαν στην άμεση αναγνώρισή της. 

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ειδική ομάδα της Πολιτοφυλακής ταξίδεψε από τη Μαδρίτη με ελικόπτερο για να αναζητήσει στοιχεία για τα αιτία του θανάτου και τον πιθανό ένοχο. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η Luelmo δολοφονήθηκε. Πηγές ανέφεραν στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η νεαρή είχε δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι και είχε βίαια σημάδια στον λαιμό της. Την εξαφάνισή της δήλωσαν οι γονείς της καθώς η Luelmo δεν απαντούσε στις κλήσεις που της γίνονταν. Κατά την έρευνα στο σπίτι της, που είχε νοικιάσει λίγες μόλις μέρες πριν την εξαφάνισή της, η Αστυνομία παρατήρησε ότι έλειπαν το τηλέφωνό της, τα αθλητικά της ρούχα, τα αθλητικά της παπούτσια και το πορτοφόλι της.   

Τα παραπάνω οδήγησαν τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι είχε πάει για περπάτημα ή τρέξιμο. Αξιωματικοί της Πολιτοφυλακής εντόπισαν το τελευταίο σήμα που έδωσε το κινητό της. Είχε γίνει στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, εννέα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του El Campillo. Το σήμα ανιχνεύτηκε λίγες ώρες μετά την τελευταία κλήση που έκανε στο αγόρι της.    Παρότι το σήμα εντοπίστηκε νοτιοανατολικά της πόλης, η σωρός της βρέθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση, γεγονός που οδήγησε την αστυνομία να πιστέψει ότι ο δολοφόνος μετακίνησε το τηλέφωνο ή το πέταξε κάπου για να αποπροσανατολίσει την έρευνα. 
Οι Αρχές εκτιμούν ότι το θύμα δεν θα μπορούσε να είχε φθάσει στο σημείο όπου βρέθηκε. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας αναμένεται να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για την υπόθεση. Στην πόλη των 2.000 κατοίκων λίγα ήταν γνωστά για την Luelmo. Οι γείτονές της δεν την είχαν δει ποτέ. Ο θάνατός της έχει συγκλονίσει τη μικρή πόλη και οι κάτοικοι φοβούνται για την ασφάλειά τους. Τη Δευτέρα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντζεθ και η πρώην κυβερνήτης της Ανδαλουσίας Σουσάνα Ντίας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. Ο θάνατος της Luelmo έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών με θύματα νεαρές γυναίκες. Η Πολιτοφυλακή εντόπισε τη σωρό μιας 18χρονης τον Ιανουάριο του 2018 και συνέλαβε έναν πιθανό δράστη.

Ισπανίαδολοφονία