Κόσμος|21.06.2020 01:11

Βρετανία: Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες από επιθέσεις με μαχαίρι

Newsroom

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκαν στην περιοχή Φέρμπερι Γκάρντενς, στην πόλη Ρέντινγκ της Αγγλίας, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, που επικαλείται μια πηγή.

Νωρίτερα, βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αρκετοί άνθρωποι δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ρέντινγκ της νότιας Αγγλίας, και η αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή και ερευνά αναφορές για το περιστατικό.

Το Sky News μετέδωσε ότι οι επιθέσεις με μαχαίρι σημειώθηκαν στο σημείο όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική διαδήλωση του κινήματος BLACK LIVES MATTER. Η Aστυνομία ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει το περιστατικό και πως συνέλαβε έναν άνδρα. «Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα στο σημείο, ο οποίος είναι υπό κράτηση», ανέφερε η Aστυνομία.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει τραυματιοφορείς να σπεύδουν στο σημείο και τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να αιμορραγούν και να βρίσκονται στο έδαφος, σε ένα πάρκο.

Ο επικεφαλής του δήμου του Ρέντινγκ κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο αυτό, όπου «η Aστυνομία αντιμετωπίζει ένα "σοβαρό περιστατικό"».

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχη μετά τις αναφορές για αυτό το περιστατικό.

Το Συμβούλιο Αρχηγών της Εθνικής Αστυνομίας, που εκπροσωπεί τους ανώτερους αξιωματικούς της αστυνομίας, κάλεσε τους πολίτες μέσω Twitter να αποφύγουν εικασίες ή την ανταλλαγή βίντεο ή φωτογραφίες από το περιστατικό.

T
T

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι σκέψεις του είναι με εκείνους που επηρεάστηκαν από ένα «φρικτό περιστατικό» στην πόλη Ρέντινγκ. «Οι σκέψεις μου είναι σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από το φρικτό περιστατικό στο Ρέντινγκ και εκφράζω τις ευχαριστίες μου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σημείο σκηνή», δήλωσε ο Τζόνσον σε ένα tweet του.

T

Το βρετανικό δίκτυο Sky ανέφερε ότι το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία.

Βρετανίαεπίθεση με μαχαίρι