Κόσμος|19.12.2018 09:06

To Fortnite πάει δικαστήριο: Κατηγορείται για...χοροκλοπή

Newsroom

Το εξαιρετικά δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Fortnite, που παίζεται από περισσότερους από 200 εκατ. video game lovers παγκοσμίως, έχει μπει σε δικαστικούς μπελάδες εξαιτίας...χοροκλοπής. 

Τουλάχιστον τρεις celebrities κατέθεσαν αγωγή σε βάρος της εταιρείας που λανσάρει το βιντεοπαιχνίδι, την Epic Games, επειδή οι ήρωες του Fornite χορεύουν με τις δικές τους χορευτικές φιγούρες, που θεωρούνται το σήμα κατατεθέν τους. 

Ο πρώτος που κινήθηκε νομικά κατά της εταιρείας ήταν ο ράπερ 2 Μilly, κατηγορώντας την Epic Games ότι έκλεψε τον χαρακτηριστικό χορό του «milly dance», χωρίς να ζητήσει την άδειά του ή να του καταβάλει αποζημίωση.

Η επόμενη αγωγή προήλθε από τον Αλφόνσο Ριμπέιρο, συμπρωταγωνιστή του Γουιλ Σμιθ στη σειρά «O Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ», που έκανε πάταγο στα '90s. Ο Ριμπέιρο έκανε μια σειρά από ξεκαρδιστικές geeky χορευτικές φιγούρες, γνωστές και ως «The Carlton Dance», τις οποίες κατηγορείται επίσης ότι έκλεψε το Fortnite, συμπεριλαμβάνοντάς τες στην προεπιλογή χορού «Fresh». 

Τρίτος αλλά καθόλου καταϊδρωμένος στις αγωγές εναντίον του Fortnite έρχεται ο 16χρονος instagrammer Russel Horning, γνωστός και ως «The Blackback Kid», ο οποίος έκανε viral το χορό του. Μάλιστα, τον είχε καλέσει και η Katy Perry να χορέψει μαζί της στη σκηνή του SNL.

T

Ωστόσο, ο Blackpack Kid δήλωσε ότι την αγωγή κατέθεσαν οι γονείς του, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την έκβαση της υπόθεσης, αφού δεν τον νοιάζουν τα χρήματα. 

Fortniteδίκη